Наслідки неправильного харчування

Додано: 3 листопада
Предмет: Основи здоров’я, 6 клас
12 запитань
Запитання 1


Які розлади виникають при дифіциті йоду в організмі?

варіанти відповідей

появи зоба


затримки фізичного та розумового

розвитку

втрати слуху

розлад роботи шлунково-кишечний тракт

порушення обміну речовин

випадіння волосся

Запитання 2

Йод - це.....

варіанти відповідей

це група органічних речовин, що входять до складу живих організмів і характеризуються нерозчинністю у воді.

потрібне для перенесення кисню еритроцитами, роботи м'язів, імунної системи, синтезу ДНК та функціонування низки ферментів.

мікроелемент, необхідний для нормального

фізичного і психічного розвитку та працездатності

людини.

один із найнеобхідніших макроелементів для здоров'я людини. Він впливає на міцність кісток і зубів, тонус м'язів, роботу кровоносних судин та активність нервової системи.

Запитання 3

Головними причинами цукрового діабету є:


 

  

  

варіанти відповідей

ожиріння

заняття спортом

  малорухливий спосіб життя

незбалансоване харчування

Запитання 4

Для профілактики діабету необхідно

варіанти відповідей:

 

 

 

варіанти відповідей

 бути фізично активним

 правильно харчуватися

 зовсім не їсти цукру

 контролювати масу тіла

Запитання 5

За яких умов продукти можуть спричинити

харчові отруєння?




варіанти відповідей

отруйні гриби або ягоди;

продукти, з пошкодженою упаковкою,

уражені гниллю або пліснявою;

продукти, термін реалізації яких минув;


продукти, які неправильно обробляли або

зберігали;

консерви зі здутими кришками чи

помутнілим вмістом;

продукти, які зберігаються у холодильнику або морозильнику

продукти, куплені на стихійних ринках;

Запитання 6

Щоб запобігти проблемам, пов'язаним з йододефіцитом, необхідно вживати у їжу...

 

 

варіанти відповідей

морепродукти (риба, морська капуста, креветки, мідії, кальмари)

морозиво, цукерки

  йодовану сіль

 гамбургери і чипси

  смажену картоплю, макаронні вироби

Запитання 7

Обов'язкові відомості, які розміщають на упаковці харчових продуктів


   

  

варіанти відповідей

Назва продукту, назва та адреса виробника

  Назва магазину, його адреса

Маса, штрих-код

Умови зберігання,термін зберігання


  Склад, харчова та енергетична цінність

Запитання 8

Ознаки харчового отруєння:


  



варіанти відповідей

 Раптова слабкість, запаморочення, підвищення температури тіла

Приплив енергії, гарний настрій

  Біль у животі, пронос

 Нудота, блювання

Головний біль

Запитання 9

Правила оборобки і зберігання харчових продуктів

варіанти відповідей

Ретельно мити сирі продукти та кухонний інвентар.

Вживати в їжу продукти із вздутими кришками.

Зберігати продукти в холодильнику та морозильнику

Не дивитись на строк придатності продуктів харчування.

Кип'ятити сиру воду та молоко.

Піддавати кулінарній обробці при високій температурі сире м'ясо, рибу та інші продукти.

Запитання 10

Що треба зробити при харчовому отруєнні?

  

варіанти відповідей

 Викликати швидку допомогу

  Попередити про харчове отруєння всіх, хто вживав ті самі продукти

Нічого не робити

 Напоїти постраждалого живчиком

Спробувати промити шлунок (дати 5-6 склянок кип'яченої води і викликати блювання)

 

Запитання 11

Познач 4 дії, які допоможуть уникнути мікробного забруднення продуктів


 

 

  

 

варіанти відповідей

Мити

  Розділяти

 Зберігати продукти у пластиковому контейнері

Нагрівати

Охолоджувати

Запитання 12

Харчові добавки використовують з метою:

варіанти відповідей

здешевлення та скорочення виробництва

продуктів;

збільшення терміну зберігання харчових

продуктів;

збереження поживних властивостей харчових

продуктів;

збільшення маси продукту;

надання продуктам більш привабливого

вигляду;

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест