Наслідки неправильного харчування _ НУШ

Додано: 10 листопада
Предмет: Основи здоров’я, 6 клас
9 запитань
Запитання 1

Які розлади виникають при дифіциті йоду в організмі?

варіанти відповідей

появи зоба

випадіння волосся

порушення обміну речовин 

розлад роботи шлунковокишкового тракту

затримки фізичного та розумового розвитку

Запитання 2

Йод - це.....

варіанти відповідей

мікроелемент, необхідний для нормального фізичного і психічного розвитку та працездатності людини.

це група органічних речовин, що входять до складу живих організмів і характеризуються нерозчинністю у воді

потрібне для перенесення кисню еритроцитами, роботи м'язів, імунної системи, синтезу ДНК та функціонування низки ферментів. 

один із найнеобхідніших макроелементів для здоров'я людини. Він впливає на міцність кісток і зубів, тонус м'язів, роботу кровоносних судин та активність нервової системи. 

Запитання 3

Головними причинами цукрового діабету є:

варіанти відповідей

ожиріння

незбалансоване харчування

малорухливий спосіб життя 

заняття спортом

Запитання 4

Для профілактики діабету необхідно: 

варіанти відповідей

бути фізично активним

зовсім не їсти цукру

правильно харчуватися

контролювати масу тіла

Запитання 5

За яких умов продукти можуть спричинити харчові отруєння?

варіанти відповідей

отруйні гриби або ягоди 

продукти, з пошкодженою упаковкою

уражені гниллю або пліснявою

продукти, термін реалізації яких минув

продукти, які неправильно обробляли або зберігали 

консерви зі здутими кришками чи помутнілим вмістом 

продукти, які зберігаються у холодильнику або морозильнику

продукти, куплені на стихійних ринках

Запитання 6

Щоб запобігти проблемам, пов'язаним з йододефіцитом, необхідно вживати у їжу...

варіанти відповідей

морепродукти (риба, морська капуста, креветки, мідії, кальмари)

морозиво, цукерки 

йодовану сіль

гамбургери і чипси

Запитання 7

Обов'язкові відомості, які розміщають на упаковці харчових продуктів

варіанти відповідей

Назва продукту, назва та адреса виробника

Маса, штрих-код

Умови зберігання,термін зберігання 

Назва магазину, його адреса

Склад, харчова та енергетична цінність

Запитання 8

Ознаки харчового отруєння: 

варіанти відповідей

Раптова слабкість, запаморочення, підвищення температури тіла 

Приплив енергії, гарний настрій

Біль у животі, пронос

Нудота, блювання

Головний біль

Запитання 9

Правила оборобки і зберігання харчових продуктів:

варіанти відповідей

Ретельно мити сирі продукти та кухонний інвентар

Вживати в їжу продукти із вздутими кришками. 

Зберігати продукти в холодильнику та морозильнику 

Не дивитись на строк придатності продуктів харчування.

Кип'ятити сиру воду та молоко.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест