Найвідоміші українські жінки

Додано: 3 лютого 2022
Предмет: Художня культура, 11 клас
Тест виконано: 7 разів
6 запитань
Запитання 1

Вона була дружиною князя Ігоря І і матір’ю Святослава І Хороброго. Ця мудра, сильна, харизматична жінка на цілих 17 років стала правителем Київської Русі — однієї з наймогутніших держав того часу.

варіанти відповідей

Княгиня Ольга

Роксолана

Ліна Костенко

Анна Київська

Запитання 2

Видатна українська письменниця, поетеса, почесний професор Києво-Могилянської академії, почесний доктор Львівського та Чернівецького університетів.

варіанти відповідей

Княгиня Ольга

Ліна Костенко

Ольга Сумська

Роксолана

Запитання 3

Донька Великого князя Київського Ярослава I Мудрого та його другої дружини — дочки короля Шотландії і Швеції Інгігерди (Ірини), онука по матері Улофа III Шетконунга, друга дружина французького короля Генріха I Капета, королева Франції, мати майбутнього короля Філіпа І, прабабцею майже 30 французьких королів!

варіанти відповідей

княгиня Ольга

Анна Ярославівна

Роксолана

Ада Роговцева

Запитання 4

Видатна постать історичної доби ХІV століття. Ця легендарна жінка стала великою Роксоланою, що в перекладі з турецької означає «жінка з Русі» і запам’яталась в історії як найяскравіша правителька Османської імперії, яка змогла повернути хід історії так, як потрібно було їй.

варіанти відповідей

Хюррем Султан

Княгиня Ольга

Анна Ярославівна

Леся Українка

Запитання 5

Видатна українська письменниця, поетеса, перекладач і культурна діячка. Багато її творів визнані шедеврами світової літератури. Перший свій вірш вона написала у дев’ять років, останній – у 40 років. Всього Леся Українка написала біля 270 віршів, а ще поеми і віршовані драматичні твори.

варіанти відповідей

Ольга Сумська

Леся Українка

Ліна Костенко

Зірка Мензатюк

Запитання 6

Легенда оперної сцени, Вагнерівська примадонна XX століття. Вона з тріумфом виступала на сценах багатьох оперних театрів світу, зокрема Кремони, Трієста, Одеси, Львова, Буенос-Айреса, Варшави, Петербурга, Парижа, Неаполя, Риму, Генуї, Мілану та інших. У 1904 на запрошення Дж. Пуччіні виконала партію Батерфляй в його оновленій опері “Чіо-Чіо-сан” в театрі “Гранде” в Північній Італії. Після її блискучого виконання ця опера здобула всесвітнє визнання, а зворушений і вдячний Пуччіні надіслав їй свій портрет із написом: “Найпрекраснішій і найчарівнішій Баттерфляй”. Співати з нею на одній сцені вважали за честь Енріко Карузо, Тітта Руффо, Федір Шаляпін.

варіанти відповідей

Ада Роговцева

Ліна Костенко

Соломія Крушельницька

Леся Українка

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест