Продукція сільського господарства та харчової промисловості, виготовлена відповідно до затверджених правил, яких передбачають мінімальне використання пестицидів, синтетичних мінеральних добрив, регуляторів росту, штучних харчових добавок, ГМО
Чужорідні хімічні речовини, які потрапляють в організм людини з продуктами харчування, повітрям, питною водою або через шкіру...
Не є ксенобіотиками:
Які ксенобіотики вважають найнебезпечнішими?
Група хлоровмісних вуглеводнів із потужною токсичною дією на організм, які можуть утворюватись при спалюванні хлорованих вуглеводнів.
Ксенобіотики, які мають здатність до накопичення в організмі та спричиняють токсичну дію на білки:
Речовини, що спричиняють звикання та залежність за умов систематичного їх вживання, внаслідок чого змінюється поведінка людини:
Які речовини не є психоактивними?
Біотрансформація - знешкодження токсичних речовин шляхом перетворення їх у молекулярну форму зі зміненими біологічними властивостями відбувається в:
До токсичних речовин антропогенного походження не відносять:
Що не сприяє зниженню нітратів у овочах і фруктах?
Група найнебезпечніших ксенобіотиків, які можуть викликати порушення тканинного дихання, метгемоглобінемію та онкозахворювання.
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома