Які рецептори сприймають хімічні впливи середовища?
Рецептори нюху та смаку належать до:
Нюхові рецептори знаходяться:
Сенсорну систему нюху складають:
Позначте агрегатний стан речовини, у якому сприймається її запах:
Смакові цибулини розміщені на:
Як називається мінімальна концентрація речовин, за якої людина може визначити її смак?
Позначте агрегатний стан речовини, у якому сприймається її смак:
Встановіть відповідність між типами смакових відчуттів і ділянками язика, які є початковими ланками у їх формуванні:
Смакові відчуття ........................ Ділянки язика
1 гіркий ...........................................А кінчик язика
2 кислий .........................................Б корінь язика
3 солоний ......................................В краї язика
4 солодкий ...................................Г кінчик і краї язика
.................................. Д нижня поверхня язика
В якій частині язика немає смакових рецепторів?
Які основні смакови здатна розрізняти людина?
Вкажіть, в якій ділянці кори головного мозку розташований смаковий центр:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома