ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ТЕПЛОВОЇ ОБРОБКИ СИРОВИНИ І ПРОДУКЦІЇ

Додано: 15 травня 2023
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 16 разів
12 запитань
Запитання 1

Для  яких цілей  призначенні  бланшувачі?

варіанти відповідей

сушіння сировини

обжарювання сировини

попередньої теплової обробки сировини

Запитання 2

Яка  температура  бланшування? 

варіанти відповідей

70 – 85*С

85 – 95*С

95 – 100*С

Запитання 3

Яке призначення  барботера?  

варіанти відповідей

миття сировини

подачі пару

перемішування сировини

Запитання 4

Для  яких цілей  призначенні  обшпарювачі? 

варіанти відповідей

обжарювання для кращого подрібнення

обжарювання  для розм’якшення сировини

обжарювання для кращого фільтрування

Запитання 5

Яка  температура  обшпарювання? 

варіанти відповідей

70 – 85*С

95 – 100*С

105 – 110*С

Запитання 6

Яке призначення  обжарювальних апаратів?  

варіанти відповідей

розм’якшення  плодів і овочів

надання продукції приємного запаху і кольору

випаровування з продукції зайвої вологи

Запитання 7

Яка  температура  олії в обжарювальних апаратах

варіанти відповідей

80 – 90*С

90 – 110*С

120 – 140*С

Запитання 8

Яке призначення   автоклавів?

варіанти відповідей

розм’якшення  плодів і овочів

надання продукції приємного запаху і кольору

стерилізації герметично закупорених банок

Запитання 9

В чому суть стерилізації? 

варіанти відповідей

пригнічення  життєдіяльності мікроорганізмів

розм’якшення готової продукції

надання продукції приємного запаху і кольору

Запитання 10

Яка  температура  стерилізації?

варіанти відповідей

80 – 90*С

90 – 100*С

понад 100*С

Запитання 11

Способи сушіння овочів та плодів:

варіанти відповідей

сонячно-повітряне

в сушарках

сублімацією

інфрачервоним випромінюванням

Запитання 12

Під час сушіння сировини:

варіанти відповідей

видаляється частина вологи

припиняється життєдіяльність мікроорганізмів

створюються умови для тривалого зберігання

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест