Облік, калькуляція і звітність, кухар 3 розряд

Додано: 24 травня 2022
Предмет:
Тест виконано: 60 разів
13 запитань
Запитання 1

На які види поділяється господарський облік?

варіанти відповідей

 аналітичний, статистичний, балансовий;

меморіальний, журнальний, табличний;

оперативний, статистичний, бухгалтерський.

Запитання 2

Обов'язкові реквізити будь-якого документа:

варіанти відповідей

номер документа, назва підприємства;

назва підприємства, печатка підприємства; 

назва підприємства, дата документа, підпис керівника

Запитання 3

 Назвіть види збірників рецептур для підприємств харчування

варіанти відповідей

Збірник страв дієтичного харчування

Збірник національних страв і кулінарних виробів

Збірник рецептур страв і кулінарних виробів

Збірник банкетних страв

Збірник рецептур борошняних кондитерських і булочних виробів

Збірник рецептур української кухні

Запитання 4

У збірнику рецептур 1й варіант закладання продуктів призначений для:

варіанти відповідей

кафе;

ресторанів

їдалень;

Запитання 5

Збірник технологічних карток це:

варіанти відповідей

це нормативний документ, який містить технологічні картки;

збірник рецептур 

сумісність продуктів, їхня взаємозамінність, режим холодної і теплової обробки сировини; 

Запитання 6

Норма вкладення продуктів вагою нетто це

варіанти відповідей

вага сировини після її механічної і кулінарної обробки

вага не обробленої сировини;

найменування компонентів, необхідних для виготовлення страви.

Запитання 7

Калькуляція - це ...

варіанти відповідей

спосіб кількісного відображення і якісної характеристики господарської діяльності з метою управління нею

обчислення собівартості одиниці продукції, виконаних робіт та послуг, а також заготівельної собівартості матеріальних цінностей та засобів виробництва за елементами витрат

процес виявлення, вимірювання, реєстрації, накопичення, узагальнення, зберігання та передачі інформації про діяльність підприємства зовнішнім та внутрішнім користувачам

Запитання 8

Із скількох частин складається збірник рецептур страв та кулінарних виробів

варіанти відповідей

трьох

чотирьох

п'яти

Запитання 9

Скільки розділів включає збірник рецептур страв та кулінарних виробів?

варіанти відповідей

16

17

18

Запитання 10

Бухгалтерський облік поділяють на:

варіанти відповідей

Фінансовий, управлінський

господарський, бухгалтерський

Аналітичний, економічний

Запитання 11

Разрахувати вагу нетто з 730 г картоплі неочищеної, відомо, що втрати при первинній обробці 23%

варіанти відповідей

167,9


3,173

562,1

707

Запитання 12

Скільки необхідно взяти картоплі очищеної, щоб отримати 200 г смаженої. Відомо, що втрати при тепловій обробці 32%

Запитання 13

Скільки необхідно взяти картоплі очищеної, щоб отримати 200 г смаженої. Відомо, що втрати при тепловій обробці 32%

варіанти відповідей

268 г

625 г

294 г

64 г

264г

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест