У З.Р.Г. страви та вироби готують а затвердженими рецептурами, які
зібрані у спеціальних
Існує декілька збірників рецептур:
Кожна рецептура має
Розмір націнки залежить від таких чинників:
Для проведення калькуляції необхідно:
Ціна на страву може змінитися у таких випадках:
До готівкових розрахунків відносять:
При розрахунку на основі рахунка офіціант проводить наступні операції:
До безготівкових розрахунків відносять:
Пропорційне ділення
Після завершення обслуговування офіціант проводить такі операції:
Звіт про роботу офіціант складає після завершення обслуговування на
спеціальному бланку, який називається «реєстр рахунків».У реєстрі рахунків зазначається
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома