Облік, калькуляція та звітність (офіціант)

Додано: 9 грудня 2020
Предмет:
Тест виконано: 152 рази
12 запитань
Запитання 1

У З.Р.Г. страви та вироби готують а затвердженими рецептурами, які

зібрані у спеціальних



варіанти відповідей

збірниках



технологічних картках



збірниках, або у технологічних картках



Запитання 2

Існує декілька збірників рецептур:



варіанти відповідей

збірник страв та виробів загального

харчування



дієтичного харчування



дитячого харчування



страв та виробів

української кухні



кондитерських виробів



Запитання 3

Кожна рецептура має



варіанти відповідей

№ та назву страви



перелік продуктів масою брутто



нетто на одну порцію або кілограм



вихід у готовому виді



коротку

характеристику приготування



всі відповіді вірні

Запитання 4

Розмір націнки залежить від таких чинників:



варіанти відповідей

класу З.Р.Г. (чим вищий клас, тим вищий розмір націнки)



складності кулінарної обробки



від сезону



Запитання 5

Для проведення калькуляції необхідно:



варіанти відповідей

Для проведення калькуляції необхідно:



збірник рецептур (технологічна картка)



журнал цін



Запитання 6

Ціна на страву може змінитися у таких випадках:



варіанти відповідей

при зміні ціни на сировину і товари, які входять у рецептуру



при взаємозаміні продуктів



якщо якийсь із складників вибув , або включений новий



всі відповіді вірні

Запитання 7

До готівкових розрахунків відносять:



варіанти відповідей

розрахунки при обслуговуванні через офіціанта (на основі рахунка)



попередня оплата замовлення через касу



розрахунки при обслуговуванні бенкетів, святкових вечорів, весіль



передача замовлення на виробництво і в буфет



Запитання 8

При розрахунку на основі рахунка офіціант проводить наступні операції:



варіанти відповідей

приймання касового апарата



оформлення замовлення відвідувачів



передача замовлення на виробництво і в буфет



розрахунок з відвідувачами



підготовка та передача виручки в кінці робочого дня



Запитання 9

До безготівкових розрахунків відносять:



варіанти відповідей

розрахунки при обслуговуванні учасників нарад, конференцій, форумів



розрахунки на основі гарантійних листів організацій



розрахунки за кредитними картками



оформлення замовлення відвідувачів



Запитання 10

Пропорційне ділення



варіанти відповідей

це процес роз приділення результатів у відсотках

пропорційно затраченому часу, кількості виконаних робіт чи виготовлених

виробів, сумі товарообігу тощо



це сума одного або декількох %обчислених від

початкового числа, вона виражається у натуральних величинах



це число, яке показує скільки відсотків одного числа,

міститься в іншому



Запитання 11

Після завершення обслуговування офіціант проводить такі операції:



варіанти відповідей

робить звіт на касовому апараті і вибиває нульовий чек



готівку складає за номіналами і описує її



складає реєстр рахунків



порівнює суму готівки із сумою, зазначеною у касовому звіті та у реєстрі

рахунків (вони повинні співпасти)



підготовлені документи, готівку, ключі від касового апарата передати у

бухгалтерію, про що робиться відмітка у спеціальних журналах, у яких

підзвітна особа ставить свій підпис



всі відповіді вірні

Запитання 12

Звіт про роботу офіціант складає після завершення обслуговування на

спеціальному бланку, який називається «реєстр рахунків».У реєстрі рахунків зазначається





варіанти відповідей

назва документа



дата складання документа



№ рахунка



сума рахунка



разом сума за включеними в реєстр рахунками



підпис офіціанта



Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест