обмін речовин і перетворення енергії

Додано: 22 грудня 2021
Предмет: Біологія, 10 клас
Тест виконано: 107 разів
12 запитань
Запитання 1

На малюнку представлена

варіанти відповідей

Третинна структура білка

Первинна структура білка

Четвертинна структура білка

Вторинна структура білка

Запитання 2

До нерозчинних у воді сполук відносяться:

варіанти відповідей

Ліпіди

Моносахариди

Білки

Дисахариди

Запитання 3

Укажіть функцію нуклеїнових кислот.

варіанти відповідей

використовуються організмами як джерело ендогенної води

забезпечують збереження спадкової інформації

є основою антитіл

є універсальним розчинником

Запитання 4

Назвіть процес переписування генетичної інформації з ДНК на м-РНК:


варіанти відповідей

біосинтез

трансляція;

транскрипція;

ініціація

Запитання 5

Пластичний обмін це:

варіанти відповідей

асиміляція

фотосинтез

дихання

дисиміляція

Запитання 6

Препарати з ослаблених, вбитих збудників захворювань або продуктів їхньої життєдіяльності

варіанти відповідей

Інтерферони

Пробіотики

Вакцини

Антибіотики

Запитання 7

Сукупність способів і методів, спрямованих на нормалізацію функцій імунної системи та порушень діяльності її окремих лапок, - це...

варіанти відповідей

Імунокорекція

Імунотолерантність

Імунотерапія

Імунодефіцит

Запитання 8

РАЦІОНАЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ — це

варіанти відповідей

надходження до організму поживних речовин

сніданок,обід та вечеря

харчування, за якого до організму з харчовими продуктами надходять усі поживні речовини, вітаміни та мінеральні солі в кількостях, необхідних для нормальної життєдіяльності

споживання великої кількості води

Запитання 9

 Раціональне харчування сприяє

варіанти відповідей

збереженню здоров’я

опірності шкідливим чинникам середовища

 високій працездатності

активному довголіттю

Запитання 10

Тваринний білок у харчування здорової людини, має складати від добової кількості білка не менше

варіанти відповідей

30%

60%

50%

40%

Запитання 11

Який із наведених продуктів варто намагатися виключити із харчового раціону?

варіанти відповідей

печиво й шоколад

мюслі

молоко й сметану

м’ясо птиці

Запитання 12

Яку інформацію можна знайти на пакуванні кожного продукту?

варіанти відповідей

термін придатності

вміст вітамінів

вміст різних хімічних елементів

інформацію щодо корисності продукту

інформацію про сорти, породи і штами, що були використані у процесі виробництва

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест