Обмін речовин і перетворення енергії в організмі людини.

Макаренко Т. І.

Додано: 22 серпня 2023
Предмет: Біологія, 10 клас
Тест виконано: 15 разів
12 запитань
Запитання 1

Які органічні речовини всмоктуються в кров після хімічного розщеплення під час травлення?

варіанти відповідей

Вода і солі

Білки і жири

Амінокислоти й моносахариди

Полісахариди

Запитання 2

Скільки енергії вивільняється під час розщеплення 1г жирів?

варіанти відповідей

17,6 кДж

80 кДж

38,9 кДж

2800 кДж

Запитання 3

Які травні ферменти каталізують розщеплення вуглеводів в організмі людини?

варіанти відповідей

Протеази

Ліпази

Амілази

Нуклеази

Запитання 4

Де в організмі людини відбуваються основні процеси біотрансформації речовин?

варіанти відповідей

Нирки

Печінка

Серце

Легені

Запитання 5

Вкажіть гармон щитовидної залози,що регулює обмін речовин.

варіанти відповідей

Адреналін

Тироксин

Тестостерон

Паратгармон

Запитання 6

Де розташовані нервові центри регуляції обміну речовин у людини?

варіанти відповідей

У мозочку

У довгастому мозку

У гіпоталамусі

У спинному мозку

Запитання 7

Який з водорозчинних вітамінів підвищує стійкість до інфекцій та є антиоксидантом?

варіанти відповідей

Вітамін В1

Вітамін В 12

Вітамін С

Вітамін В 2

Запитання 8

За нестачі вітаміну погіршується зір, розвиваються ураження епітелію, порушуються функції рогівки,імунної системи та уповільнення росту. Назвіть його.

варіанти відповідей

Ретинол

Кальциферол

Токоферол

Філохінон

Запитання 9

Назвіть антианемічний вітамін,джерелом якого для людини є мікроорганізми кишечника.

варіанти відповідей

Кальциферол

Ціанокобаламін

Аскорбінова кислота

Ретинол

Запитання 10

Підвищений вміст холестеролу й ризик атеросклерозу виникає при надмірному вживанні...

варіанти відповідей

Білків

Жирів

Вуглеводів

Мінеральних солей

Запитання 11

Де в організмі людини синтезується вітамін D?

варіанти відповідей

В печінці

В нирках

У шкірі

У шлунку

Запитання 12

Відомо,що ферменти,які розщеплюють вітаміни,малоактивні за низьких температур. Укажіть умову зберігання або обробки овочів та фруктів,пов'язану з описаною властивістю.

варіанти відповідей

Мити до нарізання

Зберігати охолодженими

Варити в окропі

Зберігати в закритих контейнерах за кімнатної температури

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест