Обробка птиці та приготування н/ф

Додано: 11 листопада 2022
Предмет:
Тест виконано: 360 разів
16 запитань
Запитання 1

До сільськогосподарської птиці належать:

варіанти відповідей

 Гуси, кури, качки, індики


Качки, куропатки, гуси

Кури, індики, перепелки, дикі качки

Запитання 2

Птицю розморожують:

варіанти відповідей

 На повітрі


У розчині солі


У воді

Запитання 3

До субпродуктів с\г птиці належать:

варіанти відповідей

Гребінці, голови, шиї, крила, ніжки, серце, шлунок, шкіра і обрізки


Лапи, серце, голови

Голови, лапи, хвости, шкіра, мозок

Запитання 4

Як поділяють птицю за віком?

варіанти відповідей

Молода і доросла

Доросла і стара

 Молода і стара

Запитання 5

Які особливості приготування кнельної маси?

варіанти відповідей

Яєчний білок і вершки

Додають маргарин

Борошно та сіль

Запитання 6

М'ясо птиці поживне і легко засвоюється, тому що містить:

варіанти відповідей

Білки, жири, мінеральні солі, екстрактивні речовини, вітаміни

Білки, вуглеводи, жири

Вітаміни, сіль, вуглеводи

Запитання 7

За способом обробки тушки птиці бувають:

варіанти відповідей

Потрошені з потрухами

Напівпотрошені, потрошені, потрошені з потрухами

 Потрошені та напівпотрошені

Запитання 8

За термічним станом тушки птиці бувають:

варіанти відповідей

Остиглі, охолоджені, заморожені

Заморожені, напівзаморожені

Холодні та остиглі

Запитання 9

За вгодованістю та якістю тушки птиці поділяють:

варіанти відповідей

Тушки 1 та 2 категорії

Тушки 1, 2, 3 категорії.

Тушки 2 категорії

Запитання 10

Тушки птиці формують такими способами:

варіанти відповідей

 "В одну нитку", "без нитки"

 "В кишеньку", "в три нитки"


"В кишеньку", " в одну нитку", "в дві нитки", "без проколів"

Запитання 11

Який строк зберігання н\ф з котлетної маси птиці?

варіанти відповідей

До 18 годин

До 36 годин

Не більше 24 годин

Запитання 12

Вкажіть, як визначити готовність кнельної маси?

варіанти відповідей

Плаває на поверхні води

Розпливається по поверхні води

Не випливає на поверхню води

Запитання 13

Який н\ф з птиці готують з додаванням охолодженого масла?

варіанти відповідей

Котлета натуральна

Шніцель столичний

Котлета по - київські

Запитання 14

Курчата табака розрізають:

варіанти відповідей

 Навпіл

По грудній кістці

На шматки

Запитання 15

Які н\ф готують із філе птиці?

варіанти відповідей

Котлети натуральні і паніровані, котлета по - київськи, шніцель столичний

Азу, рулет, фарширована грудинка


Піджарка, печінка смажена, біфштекс

Запитання 16

Як виглядає паніровка для котлет пожарських?

варіанти відповідей

В вигляді крихти

В вигляді соломки

В вигляді кубиків

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест