Обробка та характеристика мяса та птиці

Додано: 29 квітня 2021
Предмет:
Тест виконано: 131 раз
12 запитань
Запитання 1

Класифікація м’яса за термічним станом:

варіанти відповідей

остигле, парне, охолоджене;

остигле, парне, заморожене, охолоджене;

заморожене, розморожене, тепле, охолоджене

Запитання 2

Харчова цінність м’яса залежить від вмісту в ньому 

варіанти відповідей

кількості мінеральних речовин, барвників

співвідношення вітамінів, жирів

співвідношення білків, екстрактивних речовин, жирів

Запитання 3

Обвалювання м’яса це

варіанти відповідей

розбирання м’яса на окремі частини

відокремлення м’якоті від кісток

зрізання з туші м’яса тавра

Запитання 4

Скласти правильно технологічну схему обробки м’яса

варіанти відповідей

Зачищення забруднених місць і видалення тавра – розморожування – обвалювання - обмивання - обсушування – зачищання від сухожилків, жиру – розрубування на частини – приготування напівфабрикатів – перевірка якості.

Перевірка якості – розмороження – зачищання забруднених місць і видалення тавра – розрубування на частини - обсушування – зачищання від сухожилків - приготування напівфабрикатів

Перевірка якості – розмороження – зачищання забруднених місць і видалення тавра – обмивання –обсушування – розрубування на частини – обвалювання – зачищання від сухожилок, жиру – приготування напівфабрикатів.

Запитання 5

Скласти правильно технологічну схему обробки птиці

варіанти відповідей

Відрубування голови,шийки, ніжок, крилець, промивання, обсмалювання, розморожування, потрошіння

розморожування, обсмалювання, відрубування голови, шийки, ніжок, крилець, потрошіння, промивання.

розморожування, обсмалювання, відрубування голови, шийки, ніжок, крилець, промивання, потрошіння.

Запитання 6

Вкажіть вік яловичини молодняка

варіанти відповідей

від 14 днів до 3 місяців

від 3 місяців до 3 років

більше 3 років

Запитання 7

Яку свинину відносять до І категорії

варіанти відповідей

м'ясну

беконну

жирну

Запитання 8

Вкажіть вид клейма, яке ставиться на свинину ІV категорії

варіанти відповідей

трикутне

кругле

квадратне

Запитання 9

Вкажіть спосіб розмороження м'яса

варіанти відповідей

на повітрі

у воді

на повітрі і у воді

Запитання 10

Від чого залежить кулінарне призначення птиці?

варіанти відповідей

виду, віку, вгодованості

хімічного складу, вгодованості

потрошіння, заправлення

Запитання 11

Чим цінне м'ясо птиці?

варіанти відповідей

білками, екстрактивними речовинами

жирами, вітамінами

мінеральними речовинами

Запитання 12

Вкажіть найціннішу частину м'яса птиці

варіанти відповідей

стегно

гомілка

філе

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест