Обрядові страви української національної кухні

Додано: 1 травня 2022
Предмет: Трудове навчання, 7 клас
Тест виконано: 166 разів
11 запитань
Запитання 1

На Святвечір подавали обов'язкових страв

варіанти відповідей

3

7

10

12

Запитання 2

На Василя та Маланки (Новий рік) обов'язковим атрибутом святкового столу були

варіанти відповідей

Пироги

Сало

Кутя

Вінегрет

Запитання 3

На Масницю головною обрядовою стравою вважались

варіанти відповідей

Пельмені

Вареники з сиром та сметаною

Вареники з картоплею

Вареники з капустою

Запитання 4

До зустрічі весни, на Сорок Святих, випікалось печиво у вигляді

варіанти відповідей

Сонечка

Листочків

Квіточки

Пташок

Запитання 5

На Благовіщення дітей частували

варіанти відповідей

Цукерками

Коржами з маком

Яблуками

Варениками

Запитання 6

На Великдень поряд з паскою і крашанками освячували

варіанти відповідей

Сир

Масло

Сало

Ковбаси

Запитання 7

На другий тиждень після Великодня на поминальних трапезах їли обов'язково

варіанти відповідей

Гречані млинці

Крашанки

Пампушки з часником

Коливо з медом

Запитання 8

На Петра, 12 липня, пекли і розговлялися після петрівського посту

варіанти відповідей

Сирниками

Холодцем

Ковбасою

Варениками

Запитання 9

На Маковія готувалися

варіанти відповідей

Сирники

Млинці

Вареники

Шулики

Запитання 10

На Спаса обрядовою їжею вважалися освячені

варіанти відповідей

Крашанки

Сливи

Яблука

Мак

Запитання 11

На Андрія,13 грудня, випікали

варіанти відповідей

Коржики

Журавлики

Калиту

Мандрики

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест