Види круп та їх харчова цінність

Додано: 5 травня 2022
Предмет: Трудове навчання, 7 клас
Тест виконано: 806 разів
10 запитань
Запитання 1

Манну крупу виробляють з:

варіанти відповідей

вівса

проса

пшениці

ячменю

Запитання 2

За типом обробки крупи поділяють:

варіанти відповідей

шліфовані

поліровані

цілі

пропарені

пластівці

перемелені

подрібнені

Запитання 3

Терміни зберігання гречаної крупи:

варіанти відповідей

до 6 міс.

до 2 років

2-4 міс.

до 1 року

Запитання 4

Правила зберігання круп:

варіанти відповідей

у скляних ємностях з кришкою

у поліетиленових кульках

у шматяних торбинках

у сухому прохолодному місці

у холодильнику

у скляних ємностях на сонці

Запитання 5

До первинної обробки круп належить:

варіанти відповідей

просівання

замочування

підсмажування

перебирання

подрібнення

Запитання 6

Основний спосіб теплової обробки круп:

варіанти відповідей

запікання

варіння

смаження

Запитання 7

Найбільше білків у:

варіанти відповідей

кукурудзі

пшениці

рисі

горосі

Запитання 8

Найбільше вуглеводів містить:

варіанти відповідей

пшениця

горох

кукурудза

просо

Запитання 9

Пшоняну крупу виробляють з:

варіанти відповідей

пшениці

вівса

проса

ячменю

Запитання 10

До первинної обробки гречаної крупи відносять:

варіанти відповідей

промивання

підсмажування

замочування

перебирання

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест