Обслуговування гостей напоями 1

Додано: 15 квітня 2021
Предмет:
Тест виконано: 42 рази
19 запитань
Запитання 1

До яких страв краще подати настоянку "Мисливську"?

варіанти відповідей

До борошняних страв.

До десертних страв.

До жельоваиих страв.

До пряних і гострих м'ясних страв і страв з дичини.

Запитання 2

Яка температура подавання бальзаму?

варіанти відповідей

5-10 °С.

10-16 °С

16-18 °С.

20-24 °С.

Запитання 3

Які лікери добре поєднуються з кавою?

варіанти відповідей

Старий Таллін, Молочний.

Крем-сода.

Китайське яблуко.

Кокосовий.

Запитання 4

Коли подають коньяку ресторані?

варіанти відповідей

Після холодних закусок.

Після перших страв.

Після жельованих страв.

Після других страв.

Запитання 5

Яка температураподавання слабоалкогольних напоїв? 

варіанти відповідей

5-8 °С.

10-12 °С. 

14-16 °С.

18-20 °С.

Запитання 6

Яка температура дегустації коньяку?

варіанти відповідей

8-10 °С.

12-14 °С.

16-18 °С.

20-25 °С.

Запитання 7

Порекомендуйте лікувально-столову воду до смажених і гострих страв, копченостей.

варіанти відповідей

Лужанська.

Поляна світла.

Миргородська.

Оболонська.

Запитання 8

Шамбрірування -це...

варіанти відповідей

нагрівання червоних вин;

нагрівання білих вин;

нагрівання ігристих вин;

охолодження білих, рожевих, ігристих вин.

Запитання 9

Фрапірування -це....

варіанти відповідей

нагрівання червоних вин;

нагрівання білих вин;

нагрівання ігристих вин;

охолодження білих, рожевих, ігристих вин.

Запитання 10

Декантування вина полягає в .. ..

варіанти відповідей

охолодженні вина перед подаванням;

нагріванні вина перед подаванням;

переливанні вина з пляшки в іншу ємність - спеціальний графин, або "декантер";

наповненні чарок гостям.

Запитання 11

Про що свідчить виділення бульбашок вуглекислоти в тихому вині? 

варіанти відповідей

Про відмінну якість вина.

Про небажане бродіння вина (наявність оцту у складі).

Про наявність у вині цукру більше 3 %.

Про наявність у вині первинного аромату.

Запитання 12

Сомельє відкрив вино, але воно пахне оцтом, тухлим яйцем. Про що це свідчить?

варіанти відповідей

Про високу якість вина.

Про третинний аромат вина.

Про вторинний аромат вина.

Таке вино хворе і пити його не рекомендується. 

Запитання 13

Офіціант відкрив пляшку вина й відчув несвіжий запах, який швидко зник після того, як вино налили в келих. Поясніть ситуацію.

варіанти відповідей

Вино було закорковано інфікованою пробкою і безнадійно зіпсовано.

Так проявляється вторинний аромат вина.

Це т.зв. "пляшковий сморід", або "задушка", застійне повітря між вином і пробкою.

Так проявляється первинний аромат вина.

Запитання 14

Яка температура подавання сухого марочного білого вина?

варіанти відповідей

5- 8 °С.

10-12 °С

14-16 °С.

20-22 °С.

Запитання 15

Яка температура подавання шампанського сухого, брют? 

варіанти відповідей

4-6 °С.

10-12 °С.

13-14 °С.

15-18 °С.

Запитання 16

Яка температура подавання міцного марочного червоного вина?

варіанти відповідей

6- 8 °С.

10-14 °С.

16-18 °С. 

20-22 °С.

Запитання 17

Яка температура подавання міцного марочного білого вина? 

варіанти відповідей

6-8 °С.

10-12 °С.

14-16 °С. 

18-20 °С.

Запитання 18

Яка температура подавання пива?

варіанти відповідей

4-6 °С.

8-10 °С.

12-14 °С.

16-18 °С.

Запитання 19

Яка температура подавання віскі, кальвадосу?

варіанти відповідей

8-10 °С.

10-12 °С.

14-16 °С.

18-21 °С.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест