Обслуговування відвідувачів закладів ресторанного господарства.Оцінювання професійних компетентностей модуля ОФ – 3.2.3

Додано: 23 листопада 2020
Предмет:
Тест виконано: 6 разів
13 запитань
Запитання 1

Скільки існує методів організації роботи офіціанта?

варіанти відповідей

2

4

6

Запитання 2

два основних методи організації роботи офіціантів:

варіанти відповідей

індивідуальний і бригадний.

самообслуговування та індивідуальний

обслуговування офіціантом і самообслуговування

Запитання 3

Індивідуальний метод характеризується

варіанти відповідей

тим, що певна ділянка залу закріплюється за бригадою офіціантів, усередині якої чітко розподіляють функції залежно від кваліфікації кожного. Як правило, бригадир особисто зустрічає відвідувачів, приймає замовлення, передає його офіціантам для виконання, робить розрахунок і проводжає гостей. Між офіціантами розподіляються подача страв і напоїв, прибирання зі столу і сервірування.

тим, що за кожним офіціантом закріплюється певна кількість столів. Всі операції, пов'язані з обслуговуванням, виконує один офіціант.

Запитання 4

Бригадний метод характеризується

варіанти відповідей

тим, що певна ділянка залу закріплюється за бригадою офіціантів, усередині якої чітко розподіляють функції залежно від кваліфікації кожного. Як правило, бригадир особисто зустрічає відвідувачів, приймає замовлення, передає його офіціантам для виконання, робить розрахунок і проводжає гостей. Між офіціантами розподіляються подача страв і напоїв, прибирання зі столу і сервірування.

тим, що за кожним офіціантом закріплюється певна кількість столів. Всі операції, пов'язані з обслуговуванням, виконує один офіціан

Запитання 5

обслуговування «а ля карт» –


варіанти відповідей

гості обслуговуються в установлений проміжок часу за

попереднім замовленням;

гості обслуговуються завжди в один і той же час за одним і

тим же меню;

гості із карти-меню можуть вибирати ті

позиції, які їм до вподоби;

гостям пропонується на вибір асортимент страв з

вільним доступом;

Запитання 6

обслуговування «а парт» –


варіанти відповідей

гості із карти-меню можуть вибирати ті

позиції, які їм до вподоби;

гості обслуговуються в установлений проміжок часу за

попереднім замовленням;

гостям пропонується на вибір асортимент страв з

вільним доступом;

пропонується самообслуговування гостей за

участю персоналу.

Запитання 7

обслуговування «табльдот» –

варіанти відповідей

гості обслуговуються завжди в один і той же час за одним і

тим же меню;

пропонується самообслуговування гостей за

участю персоналу.

гості обслуговуються в установлений проміжок часу за

попереднім замовленням;


гості із карти-меню можуть вибирати ті

позиції, які їм до вподоби;

Запитання 8

обслуговування «шведський стіл» –

варіанти відповідей

пропонується самообслуговування гостей за

участю персоналу.

гості обслуговуються в установлений проміжок часу за

попереднім замовленням;

гості із карти-меню можуть вибирати ті

позиції, які їм до вподоби;

гостям пропонується на вибір асортимент страв з

вільним доступом;

Запитання 9

обслуговування «буфетне обслуговування» –

варіанти відповідей

гості обслуговуються завжди в один і той же час за одним і

тим же меню;

гостям пропонується на вибір асортимент страв з

вільним доступом;

пропонується самообслуговування гостей за

участю персоналу.

гості із карти-меню можуть вибирати ті

позиції, які їм до вподоби;

Запитання 10

У ресторанній практиці залежно від кваліфікації офіціанта і від заданого рівня обслуговування використовують такі способи подачі закусок, страв і напоїв:

варіанти відповідей

подача страв «у стіл» (російський спосіб),

подача страв «в обнос» (французький спосіб),

подача страв з попереднім порціонуванням на підсобному столі(англійський спосіб),

порційна подача страв «європейський спосіб».

подача страв «у стіл» (російський спосіб),

подача страв «в обнос» (французький спосіб),

порційна подача страв «європейський спосіб».


подача страв «у стіл» (російський спосіб),

подача страв «в обнос» (французький спосіб),

подача страв з попереднім порціонуванням на підсобному столі(англійський спосіб),


Запитання 11

подача страв «у стіл» (російський спосіб) -




варіанти відповідей

перекладання закусок і страв у тарілки на підсобному або приставно­му столі

розміщення замовлених страв (кілька порцій в одному посуді) на обідньому столі;

перекладання замовленої страви на тарілку гостя за допомогою спеціальних наборів;

Запитання 12

подача страв «в обнос» (французький спосіб) -




варіанти відповідей

розміщення замовлених страв (кілька порцій в одному посуді) на обідньому столі;

перекладання закусок і страв у тарілки на підсобному або приставно­му столі

перекладання замовленої страви на тарілку гостя за допомогою спеціальних наборів;

Запитання 13

подача страв з попереднім порціонуванням на підсобному столі(англійський спосіб) -



варіанти відповідей

перекладання закусок і страв у тарілки на підсобному або приставно­му столі

перекладання замовленої страви на тарілку гостя за допомогою спеціальних наборів;

розміщення замовлених страв (кілька порцій в одному посуді) на обідньому столі;

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест