Обставини, що виключають юридичну відповідальність

Додано: 12 листопада 2023
Предмет: Правознавство, 9 клас
6 запитань
Запитання 1

Задача 1.Г. зі своєю знайомою С. йшов вулицею. Їх зупинили п’яні М. та Ц., безпричинно присікались до них, зчинили сварку і почали бити Г. При цьому в руках Ц. була пляшка з вином. Він намагався нею вдарити збитого з ніг Г. Побоїв зазнала й С., що боронила Г. Останньому було заподіяно легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров’я. Захищаючи себе і С., Г. складаним ножем, якого мав при собі, поранив М. і Ц., спричинивши їм тілесні ушкодження середньої тяжкості. Г. пішов у міліцію і здав ніж.

варіанти відповідей

Крайня необхідність

Необхідна оборона

Запитання 2

Задача 2.А. і Л. залишилися в горах без продуктів харчування, їм загрожувала голодна смерть, оскільки розпочався буран. Натрапивши на будинок лісника, в якому нікого не було, вони виламали двері, взяли продукти в кількості, яка забезпечувала можливість перечекати бурю і дістатися до населеного пункту.


варіанти відповідей

Крайня необхідність

Необхідна оборона

Запитання 3

Задача 3. К. проїжджав на автомобілі біля автобусної зупинки. Несподівано на дорогу вибіг Р. Щоб відвернути наїзд, К. різко повернув ліворуч і виїхав на смугу зустрічного руху. В цей момент мотоцикл, який їхав назустріч, зіткнувся з машиною К. Внаслідок зіткнення водій мотоцикла і пасажир дістали тяжкі тілесні ушкодження.

варіанти відповідей

Крайня необхідність

Необхідна оборона

Запитання 4

Задача 4.Т. і П. перед закриттям відділення банку зайшли в приміщення, надягнувши перед цим маски, і, погрожуючи пістолетами, які, як виявилося, були не придатними для стрільби, стали вимагати у касирів скласти у валізу наявні у касі гроші. Побоюючись за своє життя, касири Б. та Р. віддали Т. і П. всі гроші, що були в касі.

варіанти відповідей

Крайня необхідність

Необхідна оборона

Запитання 5

Задача 5.Хворий П. поступив непритомним до лікарні з неясною клінічною картиною захворювання. Для встановлення діагнозу необхідно було взяти пункцію спинного мозку, але батьки хворого згоди на це не дали. Незважаючи на відсутність згоди батьків П., лікар взяв у нього спинний мозок на аналіз, що дозволило встановити правильний діагноз і застосувати правильні методи лікування. П. було врятовано

варіанти відповідей

Крайня необхідність

Необхідна оборона

Запитання 6

Задача 6.Степанов, почувши вночі, що хтось ходить по горищі його будинку, зарядив рушницю і вийшовши у двір, крикнув: «Хто там?». Невідомий, зістрибнувши з горища, сховався за вуглом будинку, а потім кинувся на Степанова. Останній вистрілив у нього і вбив. Убитим виявився Гусєв, ᴘаніше судимий за крадіжки.

варіанти відповідей

Крайня необхідність

Необхідна оборона

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест