Онлайн олімпіада з предмету "Технологія приготування їжі" для здобувачів освіти ІІ курсу професії "Кухар"

Додано: 4 березня 2021
Предмет:
Тест виконано: 21 раз
15 запитань
Запитання 1

Вкажіть, який малюнок відповідає формі нарізання картоплі «скибочки»:


варіанти відповідей
Запитання 2

Вкажіть, яке порушення технологічного процесу відбулось при приготу­ванні картопляного пюре, від чого воно стало тягучим та темним:

варіанти відповідей

протирали картоплю гарячою і додали гаряче кип’ячене молоко;


протирали картоплю остиглою, додали гаряче кип’ячене молоко;

не доварили картоплю, додали гаряче кип’ячене молоко;


протирали картоплю гарячою і додали холодне молоко.


Запитання 3

Вкажіть, як поділяють страви за способом кулінарної обробки:


варіанти відповідей

відварені, припущені, смажені;

овочеві, рибні і м’ясні;

для масового, дитячого та дієтичного харчування;

для приготування напівфабрикатів і кулінарної продукції.


Запитання 4

Вкажіть, який варіант відповідей є НЕправильним:

варіанти відповідей

котлети мають овально-приплюснуту форму з одним загостреним кінцем;

тюфтелі і фрикадельки панірують в борошні перед тепловою обробкою;

биточки мають кругло-приплюснуту форму;

січеники мають форму цеглинки

Запитання 5

Оберіть назву частини яловичої туші позначену на схемі цифрою 4?

варіанти відповідей

пахвина;

лопаткова частина;

шийна частина;

вирізка.

Запитання 6

Оберіть ілюстрацію на якій зображено представника родини осетрових риб?

варіанти відповідей
Запитання 7

Вкажіть, для чого тісто для вареників після замішування витримують 30 хвилин:

варіанти відповідей

щоб відбувалося бродіння цукрів борошна;

щоб набухала клейковина борошна;

щоб відбувалось набухання крохмалю, що міститься в борошні;

щоб набухали білки борошна.


Запитання 8

Вкажіть, для чого проводять бланшування продуктів:


варіанти відповідей

щоб покращити їх запах;

щоб розм’якшити поверхневий шар продуктів;

щоб змінити колір продуктів;

щоб краще обчисти овочі.


Запитання 9

Вкажіть, який з цих овочів відноситься до плодових:


варіанти відповідей
Запитання 10

Вкажіть, які перші страви називають заправними:


варіанти відповідей

такі, що заправляють зеленню та сметаною;


такі, що заправляють пасерованими овочами, борошном, томатом;


такі, що заправляють вершковим маслом;



такі, що заправляють борошном і крохмалем.

Запитання 11

Оберіть назви предстаників риби родини лососевих (три правильні відповіді)

варіанти відповідей

Лосось

Оселедець

Сьомга

Стерлядь

Йорж

Горбуша

Запитання 12

Який кулінарний прийом приготування м'ясних напівфабрикатів зображено на фото?

варіанти відповідей

відбивання;

шпигування;

підрізування сухожилків;

маринування.

Запитання 13

Вкажіть, в чому причина, якщо у яєчні натуральної на поверхні жовтка білі плями:

варіанти відповідей

висока температура смаження;

пересолили;

жовток посипали сіллю;

смажили при повільному нагріванні.

Запитання 14

З яких послідовних операцій складається технологічний процес обробки овочів?


варіанти відповідей

сортування, калібрування, миття, обчищання, промивання, нарізання;


 миття, очищення, промивання, нарізання, зберігання;


сортування, миття, обчищання, промивання, нарізання.

Запитання 15

На якій ілюстрації зображено спецію бадьян?

варіанти відповідей

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест