Організація навчання в ВНЗ

Додано: 3 січня 2021
Предмет:
Тест виконано: 1 раз
10 запитань
Запитання 1

1. Орієнтується на формування освіченої, гармонійно розвиненої особистості, здатної до постійного оновлення знань, швидкої адаптації до змін в соціально-культурній сфері та організації праці в умовах ринкової економіки. Він базується на принципах науковості, гуманізму, демократизму, наступності і безперервності та зводиться до системи заходів, спрямованих на ре­алізацію змісту освіти?

варіанти відповідей

Навчальний процес

Навчальна програма

Запитання 2

2. Цілеспрямований педагогічний процес організації активної навчально-пізнавальної діяльності з оволодіння знаннями, вміннями і навичками, у ході якого здійснюється освіта людини, формується система відповідних компетентностей.

варіанти відповідей

Навчання

Виховання

Запитання 3

3. Навчальний поцес у вищіх навчальних закладах здійснюється за:

варіанти відповідей

видами організаціїї навчання

формами організації навчання

типами організації навчання

Запитання 4

4. Є основною формою навчального заняття у ВНЗ й призначається для викладу та засвоєння теоретичного матеріалу, охоплює матеріали однієї або кількох тем навчальної дисципліни.

варіанти відповідей

Семінар

Практичне заняття

Лекція

Концультація

Запитання 5

5. Тематичні лекції поділяють на:

варіанти відповідей

вступні та оглядові

курсові та підсумкові

вступні та підсумкові

підсумкові та консультативні

Запитання 6

6. Є формою навчального заняття, при якому викладач організовує розгляд студентам окремих теоретичних положень навчальної дисципліни та формує вміння і навички їх практичного застосування шляхом виконання студентом відповідних індивідуальних завдань, воно ґрунтується на попередньо підготовленому методичному матеріалі — тестах, наборі завдань.

варіанти відповідей

Лабораторне заняття

Семінарське заняття

Практичне заняття

Індивідуальне заняття

Запитання 7

7. Має на меті набуття студентом професійних навичок та вмінь, проводиться в умовах професійної діяльності під організаційно-методичним керівництвом викладача вищого навчального закладу та спеціаліста з конкретного фаху.

варіанти відповідей

Наукова робота

Самостійна робота

Практична підготовка

Запитання 8

8.  Є контрольним заходом перевірки засвоєння студентом теоретичного і практичного матеріалу з окремої навчальної дисципліни.

варіанти відповідей

Екзамен

Залік

Модульний контроль

Запитання 9

9. Проводиться як комплексна перевірка знань студентів з дисциплін, передбачених навчальним планом. Екзаменаційна комісія здійснює державну атестацію студентів після завершення навчання на певному освітньому (кваліфікаційному) рівні з метою встановлення фактичної відповідальності рівня освітньої (кваліфікаційної) підготовки вимогам кваліфікаційної характеристики, комісія перевіряє рівень підготовки випускників, присвоює їм відповідний освітній рівень (кваліфікацію), вносить пропозиції щодо поліпшення освітньо-професійної підготовки фахівців.


варіанти відповідей

Екзамен

Залік

Державний екзамен

Захис дипломної роботи

Запитання 10

10. Це індивідуальне завдання, яке передбачає розробку сукупності документів (розрахунково-пояснювальної або пояснювальної записки, при необхідності – графічного, ілюстративного матеріалу) та є творчим або репродуктивним рішенням конкретної задачі щодо об’єктів діяльності фахівця (пристроїв, обладнань, технологічних процесів, механізмів, апаратних та програмних засобів, або їх окремих частин; економічних, соціальних, лінгвістичних проблем тощо), виконаним студентом самостійно під керівництвом викладача згідно із завданням, на основі набутих з даної та суміжних дисциплін знань та умінь.

варіанти відповідей

Курсовий проект

Дипломна робота

Курсова робота

Індивідуальне завдання

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест