Організація продовольчого постачання

Додано: 14 жовтня 2023
Предмет:
10 запитань
Запитання 1

Як визначається потреба в сировині закладу рес­торанного господарства?

варіанти відповідей

 Залежно від сезону.

 Залежно від площі закладу ресторанного господарства.

 Залежно від кількості працюючих.

  Залежно від виробничої програми.

Запитання 2

Укажіть термін зберігання у закладі ресторанного господарства сипучих товарів.


варіанти відповідей

Величина запасів продуктів не повинна перебільшу­вати 16 - 12-денної реалізації

Величина запасів продуктів не повинна перебільшу­вати 14 - 12-денної реалізації

Величина запасів продуктів не повинна перебільшу­вати 12- 10-денної реалізації

  Величина запасів продуктів не повинна перебільшу­вати 8 - 10-денної реалізації.

Запитання 3

Укажіть основний документ, що визначає права й обов'язки постачальника та закладу ресторанного госпо­дарства.

варіанти відповідей

Акт.

Договір.

Декларація.

Накладна.

Запитання 4

Укажіть термін зберігання в закладі ресторанного господарства швидкопсувких продуктів.

варіанти відповідей

Величина запасів швидкопсувких продуктів не повинна перебільшувати 2 - 3-денної реалізації.

 Величина запасів швидкопсувких продуктів не повинна перебільшувати 4 - 6-денної реалізації.

Величина запасів швидкопсувких продуктів не повинна перебільшувати 6 - 8-денної реалізації.


 Величина запасів швидкопсувких продуктів не повинна перебільшувати 8 - 10-денної реалізації.


Запитання 5

Укажіть форму постачання для швидкопсувких продуктів у заклад ресторанного господарства.

варіанти відповідей

Складська.

Трикутна.

Централізована.

Децентралізована.

Запитання 6

За якими документами проводять приймання, продо­вольчих товарів за кількістю у закладі ресторанного гос­подарства?

варіанти відповідей

За товарно-транспортними накладними (рахунками-фактурами).

За специфікацією.

За актом закупівлі продуктів.

За технічними умовами.

Запитання 7

Як розрізняють договори за терміном дії?

варіанти відповідей

Довготривалі, короткотривалі, сезонні й разового поста­чання.

Основні, допоміжні, складні та прості.

Групові, індивідуальні.

Виробничі, обслуговуючі.

Запитання 8

Як визначається у договорі загальна сума поста­чання?

варіанти відповідей

На основі розрахунків постачальника.

На основі розрахунків закладу ресторанного господар­ства.

На основі щорічно узгоджених специфікацій і діючих цін.

На основі Положення про постачання товарів народ­ного споживання.

Запитання 9

У скількох примірниках складається договір поста­чання?

варіанти відповідей

У двох.

У трьох.

У чотирьох

У одному.

Запитання 10

У яку тару запаковують кулінарну продукцію, що доставляють із заготівельних підприємств у доготівельні заклади ресторанного господарства ?


варіанти відповідей

У м 'яку.

У герметичну,

У інвентарну.

У дерев'яну.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест