Організація торговельно-технологічного процесу на підприємстві

Додано: 22 лютого 2021
Предмет: Природничі науки, 11 клас
Тест виконано: 395 разів
14 запитань
Запитання 1

Принциповою особливістю торговельно-технологічного процесу в магазинах є …

варіанти відповідей

участь у торговельно-технологічному процесі покупців як об’єктів праці торговельного персоналу;

здійснення продажу товарів фізичним і юридичним особам;

участь торговельного персоналу в реалізації та рекламуванні товарів;

продаж продавцями магазину товарів належної якості, в широкому асортименті за високого рівня обслуговування покупців;

Запитання 2

Що охоплює технологічний процес у магазині?

варіанти відповідей

Комплекс операцій, які забезпечують обробку товарів, починаючи з їх надходження в магазин і закінчуючи повною підготовкою до продажу та відпуском покупцям.

Комплекс операцій з транспортування, розвантаження, приймання та продажу.

Комплекс операцій з переміщення товарів у торговельну залу на зберігання та їх продажу покупцям.

Усе зазначене.

Запитання 3

Як називається група технологічних операцій, до якої належить приймання товарів, переміщення їх до місць зберігання та зберігання товарних запасів у встановлених обсягах і асортименті?

варіанти відповідей

Операції з продажу товарів.

Операції безпосереднього обслуговування покупців.

Операції з обробки товарів, їх фасування та переміщення до торговельної зали.

Операції, пов’язані з процесом зберігання товарних запасів.

Запитання 4

Як здійснюється приймання товарів у магазині?


варіанти відповідей

Після розвантаження товарів.

Послідовно й одночасно з розвантаженням товарів.

До розвантаження, безпосередньо у транспортному засобі.

Усі відповіді правильні.

Запитання 5

Відповідно до яких документів треба проводити приймання товарів за кількістю та якістю?

варіанти відповідей

Відповідно до умов укладених договорів купівлі-продажу, договорів поставки, контрактів та інших видів угод, у яких передбачено вимоги інструкцій про порядок приймання продукції виробничо-технічного призначення і товарів народного споживання за кількістю та якістю.

Відповідно до супровідних документів до товару.

Відповідно до інструкцій П-6 і П-7.

Немає правильної відповіді.

Запитання 6

Хто повинен проводити приймання товарів у магазині?

варіанти відповідей

Усі працівники магазину згідно з графіком роботи.

Завідувач магазину та його заступник.

Завідувач магазину, продавці й касири.

Особи, на яких покладено матеріальну відповідальність за товари і тару, які є в магазині.

Запитання 7

Існують два основні напрями проведення операцій з приймання товарів, а саме:

варіанти відповідей

"від товару до супровідного документа", "від супро-відного документа до товару";

визначення фактичної наявності, кількості товарів шляхом підрахунку;

процедура приймання проводиться за послідовністю запису позицій товарів у супровідному документі;

процедура приймання товарів проводиться відповідно до послідовності укладання товарів у кузові транспортного засобу;

Запитання 8

У які строки проводять приймання товарів за кількістю під час надходження їх без тари?

варіанти відповідей

У день надходження товарів до магазину.

У триденний строк від моменту надходження товарів до магазину.

У момент надходження товарів до магазину.

На другий день після розвантаження товарів до магазину.

Запитання 9

У які строки проводять приймання швидкопсувних товарів за кількістю згідно з вимогами інструкції П-6?

варіанти відповідей

Не пізніш ніж за 8 годин.

Не пізніш ніж за 10 годин.

Не пізніш ніж за 24 години.

Не пізніш ніж за 48 годин.

Запитання 10

Який документ складають при встановлених розбіжностях у кількості товарів?

варіанти відповідей

Акт приймання товарів за кількістю.

Акт приймання товарів за якістю.

Акт про масу товарів і тари.

Акт про встановлення розбіжностей за кількістю товарів.

Запитання 11

У який строк потрібно прийняти товари за якістю в магазині при місцевому постачанні згідно з вимогами інструкції П-7?

варіанти відповідей

Протягом 5 днів від моменту надходження товарів до магазину.

Протягом 15 днів від моменту надходження товарів до магазину.

Не пізніш ніж за 10 днів від моменту надходження товарів до магазину.

Не раніш ніж за 20 днів від моменту надходження товарів на склад магазину.

Запитання 12

Організацію зберігання товарів у магазині забезпечують шляхом … .

варіанти відповідей

виконання комплексу заходів організаційного, технічного та санітарно-гігієнічного характеру;

дотримання умов розміщення товарів у приміщеннях для їх зберігання;

виконання операцій укладання товарів на зберігання;

створення оптимального режиму зберігання;

Запитання 13

Штабельний спосіб укладання товарів на зберігання застосовують для … .

варіанти відповідей

товарів особливої форми;

розпакованих товарів і в дрібній споживчій тарі;

важких і великогабаритних товарів, товарів, затарених у мішки, ящики;

товарів, які зберігаються в індивідуальній упаковці;

Запитання 14

Основні переваги стелажного способу укладання товарів на зберігання – це …

варіанти відповідей

можливість автоматизації вантажопереробки внаслідок фіксації вантажу, ефективніше використання місткості складу, підвищення надійності зберігання товарів;

потреба в підйомно-транспортному обладнанні;

додаткові витрати на виготовлення стелажів;

збільшення висоти укладання товарів, висока вартість зберігання;

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест