Організація виробництва та обслуговування. Тема: Столовий посуд. 16 група

Додано: 20 квітня 2021
Предмет:
Тест виконано: 203 рази
12 запитань
Запитання 1

За якими ознаками класифікують посуд із порцеляни?


варіанти відповідей

За малюнком і кольором.

За міцністю та якістю нанесення глазурі,

За формою, розмірами, призначенням.

За ціною, безпечністю користування та можливістю миття у мийній машині.

Запитання 2

Як називається посуд, що виготовляється з глини


варіанти відповідей

керамічний ;

хрустальний;

фарфоровмй ;

металевий.

Запитання 3

Із яких матеріалів виготовляють посуд одноразового використання?

варіанти відповідей

Із картону та дерева.

Із паперу, пластмаси, фольги.

Із фаянсу,  порцеляни.

Із мельхіору та пластмаси.

Запитання 4

У якому посуді подають хліб на стіл?


варіанти відповідей

У пиріжковій тарілці.

У десертній тарілці.

У закусочній тарілці.

Запитання 5

Підберіть посуд для подавання варення, джему, меду.


варіанти відповідей

Глибока десертна тарілка.

Кокотниця.

Пашотниця.

Розетка.

Запитання 6

Якими наборами потрібно засервувати стіл, якщо меню включає холодні овочеві закуски та фрукти?



варіанти відповідей

Закусочними та столовими.

Закусочними та фруктовими

Закусочними та рибними.

Закусочними та десертними.

Запитання 7

Яке призначення кокільниці?


варіанти відповідей

Приготування та подавання десертів.

Приготування та подавання гарячих закусок з риби, морепродуктів.

Приготування та подавання солодких страв.

Приготування та подавання гарячих закусок з грибів, птиці, овочів, м'яса.

Запитання 8

Який посуд використовують для подачі перших страв:


варіанти відповідей

фарфорові тарілки, столові глибокі;

супові миски з кришками;

миски супові мельхіорові.

всі вище згадані. 

Запитання 9

Для чого призначені пиріжкові тарілки?



варіанти відповідей

для подачі других гарячих страв з риби, м'яса, дичини, овочів, сиру.

для подачі хліба, пиріжків, булочок, грінок та інших булочних виробів;

для подачі перших страв;

для подачі холодних закусок.

Запитання 10

Для чого призначені закусочні тарілки?

    


варіанти відповідей

для подачі закусок, сервірування стола під закуски;

для подачі перших страв;

для подачі хліба, бутербродів булочок, грінок та інших булочних виробі;

для подачі

Запитання 11

Розмір закусочної тарілки:


варіанти відповідей

200 мм;

 240 мм;

150 мм;

 175 мм.

Запитання 12

Желе, муси, самбуки подають у:


варіанти відповідей

порційних сковорідках;

креманках;

баранчику;

 закусочних тарілках.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест