Основи енергоефективності

Додано: 29 січня
Предмет: , 10 клас
12 запитань
Запитання 1

Ефективне (розсудливе, доцільне) використання енергетичних запасів це є: 


варіанти відповідей

енергозбереження

енергоефективність

 всі відповіді вірні

Запитання 2

До нормативно-правової бази енергозбереження державного рівня відносяться:

варіанти відповідей

Конституція України

Закон України «Про альтернативні джерела енергії»

Закон України «Про енергетичну ефективність"

Закон України «Про ринок електричної енергії»

Запитання 3

Що є ключовим чинником економічного зростання України:  

варіанти відповідей

підняття тарифів за використання енергоносіїв

встановлення лімітів на використання енергоносіїв

розумне й ефективне енергокористування енергетичними ресурсами

всі відповіді вірні

Запитання 4

Споживання меншого обсягу енергії на виконання одного й того обсягу робіт в гарячому цеху ресторанного господарства – це є:  

варіанти відповідей

енергоефективність

енергозбереження

енергоємність

Запитання 5

Вторинні енергетичні ресурси на підприємствах ресторанного господарства – це:

варіанти відповідей

запаси речовин і продуктів, що можуть бути повторно використані на підприємствах як додатковий продукт

енергетичний потенціал продукції,  в) побічні і проміжні продукти, які утворюються і не використовується

побічні і проміжні продукти, які утворюються і не використовується

побічні і проміжні продукти, які утворюються і використовується для інших цілей

Запитання 6

Споживанняя електроенергії в гарячому цеху ресторанного господарства у два-три рази зменшиться, якщо використовувати: 

варіанти відповідей

електричну плиту та варочні котли старого зразку

плиту зі склокерамічною варильною панеллю

секційне модульоване устаткування

всі відповіді вірні

Запитання 7

Підбір обладнання на підприємствах ресторанного господарства проводиться відповідно до:

варіанти відповідей

кількості сировини, яка підлягає тепловій обробці

вибору типу плити та її жарочної поверхні

наявного теплоносія відповідно його типу потужності (малої, середньої і великої потужності закладу харчування)

рекомендо­ваних норм оснащення теплоносіями підприємств громадського харчування

Запитання 8

До правил утилізації відходів після приготування страв і гарнірів з овочів, грибів та бульйонів і супів належать:

варіанти відповідей

закінчення терміну придатності очищених, нарізаних овочів та приготовлених з них страв

порушення правил зберігання готових страв

порушення правил подачі

всі відповіді правильні.

Запитання 9

До правил утилізації відходів після приготування страв із риби та нерибних продуктів моря належать:  

варіанти відповідей

на згодовування тваринам, що живуть у притулках

викидання залишків у сміттєві баки

переробка відходів на біодобавки на спеціалізованих підприємствах

спалювання в крематоріях або захоронення в біотермічних ямах

Запитання 10

На скорочення фінансових витрат за енерговикористання на підприємствах ресторанного господарства для приготування страв з різних видів прісного тіста та виробів з нього впливає:  

варіанти відповідей

дотримання правил жорсткої економії використання електроенергії

чітке дотримання калькуляції сировини

чітке дотримання технології приготування

жодна з відповідей не є правильною

Запитання 11

Самовільна несанкціонована утилізація бракованих тушок тварин, птахів та їх яєць й відходів після приготування страв спричинює:


варіанти відповідей

виділення токсичних газів від їх розкладу

забруднення навколишньої території

розсадник інфекційних мікробів

покарання у вигляді великого штрафу за недотримання та порушення несанкційованої утилізації

Запитання 12

Економія споживання електроенергії на виробництві залежить від: 


варіанти відповідей

часу експлуатації конфорок

режиму експлуатації конфорок

обсягів приготування продукції

всі відповіді правильні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест