Основи національної безпеки України.

Додано: 18 вересня 2020
Предмет: Захист України, 10 клас
Тест виконано: 89 разів
6 запитань
Запитання 1

Колективна безпека – це...

варіанти відповідей

... – сукупність спільних заходів держав задля підтримання миру, запобігання війні, припинення актів агресії і надання колективної допомоги.

... – заходи однієї держави задля підтримання миру, запобігання війні, припинення актів агресії і надання колективної допомоги.

– це захищеність життєво важливих інтересів людини і громадянина, суспільства і держави в різних сферах життєдіяльності від внутрішніх та зовнішніх реальних або потенційних загроз.

Запитання 2

Національна безпека України - це...

варіанти відповідей

...– сукупність спільних заходів держав задля підтримання миру, запобігання війні, припинення актів агресії і надання колективної допомоги.

...– це захищеність життєво важливих інтересів людини і громадянина, суспільства і держави в різних сферах життєдіяльності від внутрішніх та зовнішніх потенційних загроз.

...– це захищеність державного суверенітету, територіальної цілісності, демократичного конституційного ладу та інших національних інтересів України від реальних або потенційних загроз.

...– це захищеність життєво важливих інтересів людини і громадянина, суспільства і держави в різних сферах життєдіяльності від внутрішніх та зовнішніх реальних загроз.

Запитання 3

Гібридна війна – це...

варіанти відповідей

…- війна, в якій основним засобом озброєння є ядерна зброя.

…- складне суспільно-політичне явище, пов'язане з розв'язанням суперечностей між державами, народами, національними й соціальними групами з переходом до вжитку засобів збройної боротьби, що відбувається у формі бойових дій між їхніми збройними силами.

…- військова боротьба за владу між громадянами одного суспільства чи країни або, рідше, між двома країнами, створеними на уламках раніше єдиної держави.

…- війна, основним інструментом якої є створення державою-агресором в державі, обраній для агресії, внутрішніх протиріч та конфліктів з подальшим їх використанням для досягнення політичних цілей агресії, які звичайно досягаються звичайною війною.

Запитання 4

Який Закон України визначає поняття "національні інтереси держави"?

варіанти відповідей

Закон України "Про запобігання корупції".

Закон України "Про національну безпеку України".

Закон України "Про місцеве самоврядування в Україні".

Закон України "Про охорону праці".

Запитання 5

Яку роль виконують Збройні Сили України у системі національної безпеки?

варіанти відповідей

Збройні Сили України складають основу оборони держави і є головним елементом забезпечення його безпеки. Вони призначені для розв"язання агресії, спрямованої проти інших країн, для збройного нападу з ціллю анексії територій .

 Збройні Сили України складають основу оборони держави і є головним елементом забезпечення його безпеки. Вони призначені для відбиття агресії.

Збройні Сили України складають основу оборони держави і є головним елементом забезпечення його безпеки. Вони призначені для відбиття агресії, спрямованої проти нашої країни, для збройного захисту цілісності та недоторканності території України, а також для виконання завдань відповідно до міжнародних договорів України.

Запитання 6

Верховним Головнокомандуючим ЗСУ є...

варіанти відповідей

Міністр оборони України.

Начальник генерального штабу ЗСУ.

Голова Верховної Ради України.

Президент України.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест