Вкажіть норму температури повітря для організму людини в навч. приміщенні:
Вкажіть норми відносної вологості повітря в навчальному приміщенні
Вкажіть оптимальне значення швидкості руху повітря в приміщенні для організму людини:
Вкажіть кількість кисню в атмосферному повітрі:
Вкажіть газ в атмосферному повітрі, що захищає від шкідливого ультрафіолет.ового випромінювання:
Вкажіть, від чого залежить нормування параметрів мікроклімату приміщення:
Вкажіть, із збільшенням якого газу в атмосферному повітрі пов’язане виникнення «парникового ефекту»:
Вкажіть, де відмічається різке зниження атмосферного тиску:
Вкажіть, яке захворювання може виникати під дією на організм зниженого атмосферного тиску:
Вкажіть, до яких наслідків може призвести дія на організм зниженої температури:
Вкажіть прилад для вимірювання вологості повітря:
При якій швидкості руху повітря в закритому приміщенні людина буде відчувати протяг?:
Вміст вуглекислого газу в повітрі приміщення не повинен перевищувати:
Вкажіть прилад для реєстрації коливань вологості повітря протягом певного часу:
Вкажіть прилад для вимірювання температури повітря протягом тривалого часу:
Найбільшу кількість тепла людина віддає через:
Співвідношення абс. та макс. вологості повітря в момент спостереження, виражене у %, називається:
В яких випадках виникає кесонна хвороба?
Вкажіть назву захворювання, що може виникнути в певінй місцевості і пов’язане з мінеральним складом їжі:
Для повного фізико-хімічного дослідження відбирають:
Не пізніше якого часу відібрану воду необхідно доставити в бактеріологічну лабораторію?
Вміст води в організмі людини становить:
Вкажіть непрямі показники органічного забруднення води:
Найуживаніший метод знезараження води на господарсько-питних водогонах
Вкажіть речовину, надлишок якої у воді викликає розвиток флюорозу:
Ендемічний зоб розвивається при вживанній води, в якій:
Наука про раціональне харчування, котра забезпечує збереження здоров'я – це
Функція їжі, що здійснюється смаковими і екстрактивними речовинами, які регулюють харчову мотивацію, тобто підтримують її на певному рівні - це
Органічні та неорганічні речовини, що обов’язково мають входити до складу споживаної людиною їжі з метою підтримання процесів життєдіяльності - це
Речовини-забруднювачі хімічної і біологічної природи, що надходять із навколишнього середовища - це
Чужорідні сполуки, що потрапляють в організм людини з їжею, повітрям, що вдихається, через шкіру, а також при прийом лікарських засобів - це
Токсичні речовини, сполуки або суміші яких призначені для знищення шкідливих організмів, гризунів, бур’янів, унаслідок чого можуть уражуватися рослини, тварини, люди - це
Організм, генотип якого було змінено за допомогою методів генної інженерії - це
Біологічно активні речовини і їх композиції, призначені для безпосереднього прийому з їжею або введення до складу харчових продуктів - це
Речовина, яку зазвичай не вважають харчовим продуктом або його складником, але додають до харчового продукту з технологічною метою в процесі виробництва та у результаті стає невід'ємною частиною продукту - це
З латини слово «раціональний» (ratio) перекладається як:
Розставте по порядку етапи виконання практичної навички "Вимірювання зросту дорослої людини":
Розставте по порядку етапи виконання практичної навички "Вимірювання маси тіла":
Розставте по порядку етапи виконання практичної навички "Вимірювання окружності грудної клітки":
Визначення первинної захворюваності: ПЗ =
Визначення загальної захворюваності: ЗЗ =
Визначення захворюваності згідно з профілактичним оглядом: ЗзПО =
Визначення госпітальної захворюваності: ГЗ =
Визначення числа випадків тимчасової непрацездатності на 100 працюючих: ЗЗтН=
Визначення числа днів тимчасової непрацездатності на 100 працюючих: ЧДТН=
Визначення середної тривалості одного випадку тимчасової непрацездатності: СТОДТН =
Визначення структури первинної захворюваності (за гіпертонією): СПЗ(гіперт) =
Визначення структури первинної захворюваності (за виразкою шлунка): СПЗ(вир. шл.) =
З грецької слово "гігієна" перекладається як "той, що несе здоров'я"
Практичний напрямок гігієни - це
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома