Основи профілактики харчових захворювань мікробної і немікробної природи в ЗРГ

Додано: 15 травня 2020
Предмет:
Тест виконано: 161 раз
18 запитань
Запитання 1

Мінімальна температура гарячої води в ЗРГ повинна бути не нижче:

варіанти відповідей

65оС

75оС

85оС

95оС

Запитання 2

В закладі ресторанного господарства вивезення відходів з території здійснюється

варіанти відповідей

два рази в день

щоденно

раз в два дні

щотижня

Запитання 3

В посуді з оцинкованого залізу можна зберігати

варіанти відповідей

перші страви

холодні закуски

напої

воду

Запитання 4

До фізичного способу дезінфекції відносять використання

варіанти відповідей

окропу

хлораміну

хлорного вапна

доместосу

Запитання 5

Кожен працівник закладу ресторанного господарства повинен мати не менше

варіанти відповідей

1 комплекту санодягу

2 комплектів санодягу

3 комплектів санодягу

4 комплектів санодягу

Запитання 6

Особисті медичні книжки працівників закладів ресторанного господарства після обстежень зберігаються

варіанти відповідей

у працівника

в медичних закладах

в адміністрації

у сімейного лікаря

Запитання 7

Холерний вібріон нестійкий до дії

варіанти відповідей

високих температур

низьких температур

високих температур і деззасобів

підвищеної концентрації солі

Запитання 8

До зоонозних інфекцій відносять

варіанти відповідей

дизентерію

холеру

сальмонельоз

ящур

Запитання 9

Харчові токсикози – це захворювання, які виникають при вживанні харчових продуктів, що містять

варіанти відповідей

масову кількість живих мікроорганізмів

незначну кількість жих організмів

переважну кількість токсинів бактерій

домішки хімічних речовин

Запитання 10

Використання виробів із зерна, що містять домішки спорини призводить до захворювання, яке називається

варіанти відповідей

ерготизм

фузаріотоксикоз

афлотоксикоз

ботулізм

Запитання 11

В пророслій і позеленілій картоплі міститься підвищена кількість

варіанти відповідей

соланіну

фазину

амигдаліну

фагіну

Запитання 12

Охолоджене м’ясо зберігають при температурі 0-2оС до

варіанти відповідей

двох діб

трьох діб

п’яти діб

десяти діб

Запитання 13

Розморожена риба

варіанти відповідей

зберіганню не підлягає

зберігається не більше 6 годин

зберігається до 12 годин

зберігається не більше доби

Запитання 14

Строк реалізації тістечок з вершковим кремом не більше

варіанти відповідей

6 годин

36 годин

12 годин

24 години

Запитання 15

Ці гриби відносять до безумовно їстівних

варіанти відповідей

печериці

гливи

сироїжки

строчки

Запитання 16

Своєчасне виявлення людей з гнійними запалювальними хворобами шкіри, верхніх дихальних шляхів і відокремлення їх від роботи з готовими продуктами є заходом профілактики

варіанти відповідей

ботулізму

стафілококових токсикозів

сальмонельозу

холери

Запитання 17

Викликають ослизнення продуктів і надають їм гіркий смак

варіанти відповідей

сальмонели

стрептококи

стафілококи

протеї

Запитання 18

Об'єктами зараження людини кишковими інфекціями можуть бути

варіанти відповідей

мухи

тварини

руки хворих чи бактеріоносіїв

бомбажна продукція

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест