Основи раціонального харчування

Додано: 27 жовтня 2021
Предмет: Природничі науки
Тест виконано: 112 разів
12 запитань
Запитання 1

Працездатне населення України залежно від рівня фізичного навантаження поділяється на групи:

варіанти відповідей

3

5

6

10

Запитання 2

Кількість енергії, яка необхідна людині в стані спокою називається:

варіанти відповідей

асиміляція

дисиміляція

основний обмін

метаболізм

Запитання 3

В результаті чого в організмі вивільняється енергія:

варіанти відповідей

асиміляції

дисиміляції

анаболізму

синтезі органічних сполук

Запитання 4

До пятої групи (дуже важкої фізичної праці) відносяться працівники:

варіанти відповідей

педагоги

кухарі

вантажники

медики

Запитання 5

До першої групи (працівники розумової праці) відносяться:

варіанти відповідей

медики

секретарі

тренери

продавці промтоварів

Запитання 6

Яким має бути раціон харчування для працівників гарячих цехів:

варіанти відповідей

збільшення в раціоні мінеральної води

збільшення рідких страв

збільшення кількості жирів та вуглеводів

вживання соків

Запитання 7

Які вуглеводи рекомендують використовувати у харчуванні дітей та підлітлів:

варіанти відповідей

легкозасвоювані (2/3) та крохмаль (1/3)

тільки легкозасвоювані

тільки крохмаль

легкозасвоювані (1/3) та крохмаль (2/3)

Запитання 8

Якому закону раціонального харчування відповідає визначення: нутрієнтний склад та властивості їжі повинні відповідатиіндивідуальним потребам і можливостям організму:

варіанти відповідей

закон адекватності

закон безпеки харчування

закон правильного режиму

закон збалансованості

Запитання 9

Яким має бути харчовий раціон людей розумової праці:

варіанти відповідей

включати легкозасвоювані вуглеводи

багатий на кофеїн

збільшення вітамінів А, С, Р.

збільшення харчових волокон

Запитання 10

Якому закону харчування відповідає визначення: їжа повинна бути нешкідливою щодо наявності в ній токсичних речовин та токсинів мікроорганізмів:

варіанти відповідей

закон адекватності

закон безпеки харчування

закон правильного режиму

закон збалансованості

Запитання 11

Під час роботи в умовах високої температури в організмі людини відбувається:

варіанти відповідей

зниження секреції ферментів, апетиту, перистальтики кишечника

збільшення секреції ферментів, апетиту, перистальтики кишечника

зростання втрат водорозчинних вітамінів

зростання втрат жиророзчинних вітамінів

Запитання 12

Для забезпечення росту і розвитку дитячого організму необхідні:

варіанти відповідей

лише рослинні жири

повноцінні білки мяса, риби, молока

споживння молочних продуктів до 300 г

вітаміни А, Д, кальцій, залізо, цинк

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест