Оздоровчі системи. Безпека харчування.8-В

Додано: 8 листопада 2021
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
Тест виконано: 587 разів
23 запитання
Запитання 1

Принципи раціонального харчування

варіанти відповідей

помірність

різноманітність

пропорційність

збалансованість

Запитання 2

До яких хворіб призводить незбалансоване харчування?

варіанти відповідей

Діабет

Артрит

Анорексія

Дальтонізм

Запитання 3

Яка роль їжі в житті людини?

варіанти відповідей

Харчування впливає на стан здоров’я, працездатність, настрій та тривалість життя людини.

Можна приділяти недостатню увагу харчуванню і бути здоровою людиною.

Їжа може бути одноманітною, лиш би ситною.

Запитання 4

Кондитерські вироби, шоколад, варення, солодкі фруктові напої - це:

варіанти відповідей

білки

швидкі вуглеводи

повільні вуглеводи

жири

Запитання 5

Серед наведених прикладів оберіть "корисні" вуглеводи:

варіанти відповідей

шоколад

білий хліб

бобові

крупи

тістечка

цільнозерновий хліб

Запитання 6

Серед запропонованих тверджень позначте міфи про дієти:

варіанти відповідей

щоб схуднути слід їсти 2 рази на день

 щоб схуднути слід їсти 5-6 разів на день

щоб схуднути не варто вживати продукти, що містять вуглеводи

щоб схуднути не слід вечеряти

вечеряти слід легкими стравами за 2-3 години до сну

щоб схуднути, слід обмежити вживання страв, що містять швидкі вуглеводи

Запитання 7

Нестача жирів у харчуванні призводить до:

варіанти відповідей

поганого засвоєння вітамінів А і Е

переїдання під час основного прийому їжі

дисбаланс у розвитку статевих гормонів

зниження цукру в крові

Запитання 8

Надмірне вживання солі, продуктів тваринного походження призводить до...

варіанти відповідей

діабету

серцево-судинних захворювань

ожиріння

анорексії

Запитання 9

Гіпервітаміноз виникає внаслідок:

варіанти відповідей

нестачі вітамінів у їжі

надмірного вживання вітамінних препаратів

неправильного харчування

вживання калорійної їжі.

Запитання 10

Чорна смородина, лимон, цибуля, шипшина - це джерела вітаміну:

варіанти відповідей

А

РР

С

В

D

Запитання 11

Які вітаміни належать до групи жиророзчинних

варіанти відповідей

А, Д, Е

РР, В1

С, В12

К, В2

Запитання 12

Яке захворювання виникає при нестачі вітаміну С?

варіанти відповідей

дерматит

куряча сліпота

рахіт

цинга

Запитання 13

Молоко, сир, бобові, горіхи, м"ясо, риба, яйця - найважливіші джерела

варіанти відповідей

вітамінів

жирів

білків

вуглеводів

Запитання 14

Згідно правил раціонального харчування, вечеря має становити ...% загального харчування

варіанти відповідей

30-35%

5-15%

40-45 %

15-20 %

Запитання 15

Наслідком гіповітамінозу якого вітаміну виникає захворювання куряча сліпота ?

варіанти відповідей

А

С

В1

В2

В12

РР

Е

Запитання 16

Вкажіть, у яких з поданих продуктів найбільше вітаміну D:

варіанти відповідей

печінка тріски, яйця, молоко

овочі, зелень

хліб та хлібобулочні вироби 

фрукти, ягоди

Запитання 17

Що руйнує збалансоване харчування?

варіанти відповідей
Запитання 18

Що може бути при незбалансованому харчуванні?

варіанти відповідей
Запитання 19

Оберіть продукти, що містять Йод.


варіанти відповідей

 морська риба

  капуста білокачанна

  морська капуста

  огірки

  креветки

  хліб

  кальмари

  мідії

Запитання 20

Укажіть правильне твердження:

варіанти відповідей

Українська кухня не відрізняється особливим стилем і технологією приготування їжі

Кожному з етнографічних регіонів України властиві свої особливості кухні, зумовлені його традиціями

Якість харчових продуктів можна оцінювати виключно візуально

можна не звертити уваги на те, що написано на упаковці продуктів

Запитання 21

За умов вживання яких продуктів може виникнути харчове отруєння?

варіанти відповідей

термін придатності яких минув

отруйні гриби та ягоди

з пошкодженою упаковкою

які неправильно зберігали чи обробляли


куплені на ринку

куплені в супермаркеті

Запитання 22

Що потрібно зробити, якщо підозрюєш у себе харчове отруєння?

варіанти відповідей

Звернутись до лікаря та попередити всіх, хто вживав ті самі продукти

 Випити 5-6 склянок кип’яченої води та викликати блювання

Лягти спати

Сподіватися, що саме минеться

Запитання 23

За умов вживання яких продуктів може виникнути харчове отруєння?

варіанти відповідей

термін реалізації яких минув

куплені на стихійних ринках

отруйні гриби та ягоди

які неправильно зберігали чи обробляли

з пошкодженою упаковкою

консерви зі вздутими кришками.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест