Ознайомлення з кондитерським підприємством.

Додано: 18 березня
Предмет: Трудове навчання, 11 клас
12 запитань
Запитання 1

Як розшифрувати ДСТУ?

варіанти відповідей

Державний стандарт України

 Державний стандарт торгівлі України

Державний стандарт тари та пакування

Запитання 2

У кондитерських цехах великої потужності передбачаються такі відділення:


(зазначте декілька відповідей)

варіанти відповідей

 Комора для добового зберігання продуктів

 Приміщення для просіювання борошна

 Холодний цех

Приміщення для обробки м'яса та риби

 Приміщення для обробки овочів

Приміщення для приготування начинок

Приміщення для оздоблення кондитерських виробів

Запитання 3

Яке механічне обладнання використовують при організації робочих місць кондитерського цеху:

(зазначте декілька відповідей)

варіанти відповідей


Марміти

Електричні плити

 Просіювальні машини

 Збивальні машини

 Машини для замішування тіста

 Холодильні шафи

Машини для розкачування тіста

Запитання 4

Від чого залежить продуктивність праці кондитерів, якість готової продукції і загальна культура виробництва:

варіанти відповідей

 Велика кількість сировини та великої потужності підприємства

 Правильної організації робочих місць

 Дотримання правил охорони праці, санітарії та гігієни

Від графіку роботи працівників кондитерського цеху

Запитання 5

Для короткочасного зберігання продуктів в коморах добового зберігання повинно бути організовано таке обладнання, інструменти та інвентар, як:

варіанти відповідей

 Підтоварники, стелажі, холодильні шафи або камери, підсобні столи

Холодильні шафи або камери, ваговимірювальне обладнання, підсобні столи

 Овочерізка , підтоварники, холодильні шафи, стелажі, підсобні столи, ваговимірювальне обладнання

Підсобні столи, холодильні камери, машина для очищення овочів, мийні ванни

Запитання 6

Кондитер ІІІ розряду виготовляють ...

варіанти відповідей

Різні торти і тістечка, хлібобулочні вироби, складні торти і тістечка, креми, начинки

 Різні кекси, рулети, печиво вищих сортів, складні торти і тістечка

 Прості торти і тістечка, кекси, рулети, печиво вищих сортів, складні торти і тістечка

 Прості торти і тістечка, хлібобулочні вироби, різні види тіста, креми, начинки

Запитання 7

Як називається відділення, куди потрапляють готові, запаковані кондитерські вироби?

варіанти відповідей

Кондитерський магазин

 Комора

Експедиція

 Кондитерський цех

 Заготівельний цех

Запитання 8

За асортиментом продукції, що випускається підприємством ресторанного господарства, поділяються на .

варіанти відповідей

 Заготівельні та готові

 Закриті та відкриті

 Універсальні і спеціалізовані

Запитання 9

Для збивання і перемішування продуктів великі підприємства встановлюють

варіанти відповідей

 Універсальні приводи, м'ясорубки, протиральні машини малої потужності

 Збивальні машини

Універсальні приводи

Збивальні машини, універсальні приводи, м'ясорубки, протиральні машини малої потужності

Запитання 10

Робоче місце - це ...

варіанти відповідей

Місце призначене для обробки і приготування гарнірів

Частина виробничого цеху призначена для певних технологічних операцій

 Місце призначене для первинної обробки і приготування напівфабрикатів та готових страв

Структурний підрозділ закладу ресторанного господарства, призначений для виконання певних технологічних операцій

Запитання 11

Робоче місце для оздоблення кондитерських виробів оснащується ...

варіанти відповідей

 Холодильними шафами, пересувними стелажами, жаровими шафами

Виробничими столами, холодильними шафами, пересувними стелажами

Виробничими столами, жаровими шафами

Виробничими столами, пересувними стелажами, механічним обладнанням

Запитання 12

Оброблення виробничого інвентарю і посуду здійснюється в ...

варіанти відповідей

В кондитерських і кулінарних цехах

Кондитерському відділенні

Мийному відділенні

 Заготівельному відділенні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест