П.З. №11 "Раціональне харчування--основа нормального обміну речовин"

Додано: 23 листопада
Предмет: Біологія, 10 клас
14 запитань
Запитання 1

Яким має бути співвідношення білків, жирів та вуглеводів у харчовому раціоні людини згідно сучасними вимогами?

варіанти відповідей

1:1:6

1:2,3:5,8

1:2:6

4:1:1

Запитання 2

Якщо кількість енергії, що надходить з їжею, перевищує енергетичні витрати організму, то спостерігається....

варіанти відповідей

позитивний енергетичний баланс

негативний енергетичний баланс

пневмоторакс

розвиток гіпервітамінозів

Запитання 3

За надлишкового вживання вуглеводів спостерігається їхнє перетворення у....

варіанти відповідей

білки

жири

метаболічну воду

нуклеїнові кислоти

Запитання 4

Підвищений вміст холестеролу й ризик атеросклерозу чи жовчних каменів виникає при надмірному вживанні .....

варіанти відповідей

білків

жирів

вуглеводів

мінеральних солей

Запитання 5

Основні принципи раціонального харчування:

варіанти відповідей

енергетична цінність раціону

належний хімічний склад

добра засвоюваність їжі

нездатність їжі створювати відчуття насичення

всі відповіді вірні

Запитання 6

Основні правила раціонального харчування: 1.Хліб повинен бути присутнім у раціоні:

варіанти відповідей

обов'язково

необов'язково

зерновий з висівками

білий

Запитання 7

2 правило раціонального харчування: М'ясо, рибу, птицю слід:

варіанти відповідей

готувати на пару

запікати

готувати на грилі

вживати з рослинним гарніром

Запитання 8

Основні правила раціонального харчування: 3. Харчування має бути:

варіанти відповідей

різноманітним

переважати рослинні жири

вживати поменше солодощів

солі споживати до 5-7г на добу

Запитання 9

Основні правила раціонального харчування:

варіанти відповідей

вранці натщесерце бажано випити склянку рідини кімнатної температури

інтервал між рідиною і їжею - 30 хвилин

інтервал між їжею і подальшим прийомом рідини -20-30 хвилин

всі відповіді вірні

Запитання 10

Основні правила раціонального харчування: Кількість прийомів їжі на добу повинна бути:

варіанти відповідей

не менше 4-5

з інтервалом 3 години

з інтервалом 2 години

3 основних прийоми їжі і 2 додаткових

Запитання 11

Основні правила раціонального харчування.... Бажано обмежити кількість вуглеводів за рахунок цукру, солодощів до:

варіанти відповідей

2г на 1 кг ваги на добу

3-3,5г на 1кг ваги на добу

не вживати солодощів зовсім

5г на 1 кг ваги на добу

Запитання 12

Основні правила раціонального харчування...Оптимальна кількість жирів на 1кг ваги тіла на добу:

варіанти відповідей

0,8-1 г

1-2 г

20-25% рослинних

50% рослинних

Запитання 13

Основні правила раціонального харчування... Кількість білків на 1 кг ваги на добу повинна відповідати фізіологічній нормі:

варіанти відповідей

1 г

1,5 г

2 г

1-1,5 г

Запитання 14

Основні правила раціонального харчування...Добовий раціон має містити достатню кількість:

варіанти відповідей

білків, жирів, вуглеводів

вітамінів і мінеральних речовин

білків, жирів, вуглеводів, вітамінів і мінеральних речовин

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест