Перша допомога при харчових отруєннях

Додано: 7 листопада 2022
Предмет: Основи здоров’я, 6 клас
Тест виконано: 196 разів
6 запитань
Запитання 1

Найбільш поширеними ознаками харчового отружння є:

варіанти відповідей

а) підвищення температури тіла, блювота

б) біль у животі; нудота, блювота; пронос; підвищується температура тіла, висипання на шкірі

в) біль у животі; нудота, блювота; пронос; підвищується температура тіла, з'являються озноб, тахікардія (прискорене серцебиття); знижується артеріальний тиск; може виникнути непритомний стан, іноді відзначаються судоми м'язів. 


Запитання 2

Певні відомості, умовні позначення, нанесені на упаковку продукту харчування - це...

варіанти відповідей

маркування

термін зберігання

інформація про склад продукту

маса продукту

Запитання 3

За умов вживання яких продуктів може виникнути харчове отруєння?

варіанти відповідей

термін реалізації яких минув

отруйні гриби та ягоди


з пошкодженою упаковкою

куплені на стихійних ринках


які неправильно зберігали чи обробляли

консерви зі вздутими кришками.

Запитання 4

Яка інформація закодована в штрих-коді на упаковці продукту харчування

варіанти відповідей

назва продукту

дата виготовлення


адреса виробника

країна-виробник

Запитання 5

В яких одиницях вимірюється енергетична цінність продукту

варіанти відповідей

 в грамах


в калоріях

 в кілограмах

Запитання 6

Хвороби, що виникають при вживанні їжі, яка містить шкідливі мікроорганізми або отруйні речовини - це...

варіанти відповідей

 харчові отруєння

інфекційні захворювання

 хімічні отруєння

 неінфекційні захворювання

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест