Перші страви

Додано: 9 квітня 2020
Предмет: Технології
Тест виконано: 1338 разів
25 запитань
Запитання 1

Вкажіть температуру подачі супів?

варіанти відповідей

 50°C

65°C

 75°C

Запитання 2

До запровних супів належать?

варіанти відповідей

суп картопляний з бобовими


суп-локшина домашня

бульйон з пельменями

Запитання 3

Коли солять капусняк з квашеної капусти?

варіанти відповідей

 5-10 хв

20 хв

 25 хв

Запитання 4

Кулешики без гарніру подають

варіанти відповідей

 в супових мисках

 

в бульйонних чашках

 в столових глибоких тарілках

Запитання 5

Вкажіть, до якої групи за способом приготування відносять борщі?

варіанти відповідей

прозорі

різні

заправні

Запитання 6

Молочні супи заправляють

варіанти відповідей

вершковим маслом

маргарином

олією

Запитання 7

Для одержання нормального бульйону, 1 л концентрованого розводять?

варіанти відповідей

5 л гарячої води

 


3-4 л гарячої води

 2-3 л гарячої води

Запитання 8

М'ясо-кістковий бульйон варять

варіанти відповідей

одним способом

двома способами

трьома способами

Запитання 9

Від чого залежить смак бульйону? 

варіанти відповідей

співвідношення води і продуктів

тривалість варіння

кількість жиру

Запитання 10

Від чого мутніє бульйон? 



варіанти відповідей

від бурхливого кипіння

від овочів в бульоні

від кісткового мозку

Запитання 11

Час варіння рибного бульйону?

варіанти відповідей

20-30 хв

10-20 хв

50-60 хв

Запитання 12

Чому не можна варити буряки у підсоленій воді? 



варіанти відповідей

потемніють

посвітліють

втратять смак

Запитання 13

Який борщ подають з галушками?

варіанти відповідей

львівський

полтавський

український

Запитання 14

Яка форма нарізки капусти у борщу флотському?

варіанти відповідей

шашечки

соломка

дрібне січення

Запитання 15

Який капусняк варять з додаванням квасолі?

варіанти відповідей

звичайний

запорізький

львівський

Запитання 16

Який час тушкують квашену капусту для приготування капусняків? 



варіанти відповідей

1 год

1,5-2,5 год

3 год

Запитання 17

Який основний продукт входить до складу розсольників?

варіанти відповідей

солоні огірки

рис

свіжі огірки

Запитання 18

За рахунок яких продуктів ароматизуються юшки?


варіанти відповідей

гострий перець

пасеровані овочі

лавровий лист

Запитання 19

Термін зберігання юшок з макаронними виробами

варіанти відповідей

30-40 хв

1 год

2 год

Запитання 20

Які перші страви готують на концентрованих бульйонах? 

варіанти відповідей

розсольник

капустняк

солянка

Запитання 21

Які гарніри використовують для подавання супів-пюре

варіанти відповідей

яйця пашот


пиріжки, грінки

зелений горошок

Запитання 22

Що використовують для прояснення м'ясних бульйонів 

варіанти відповідей

льєзон

мясний фарш з нежирної яловичини

пасерована цибуля

Запитання 23

Яка температура подавання холодних супів

варіанти відповідей

8-12 С



13-15 С

5-7 С

Запитання 24

Який загусник використовують для приготування солодких супів? 



варіанти відповідей

желатин

крохмаль

вершки

Запитання 25

Які супи подаються і холодними і гарячими?

варіанти відповідей

молочні

заправні

солодкі

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест