24.04. 2023. Тематичне тестування Кулінарія

Додано: 15 лютого 2023
Предмет: Технології, 10 клас
Копія з тесту: Перші страви
Тест виконано: 162 рази
14 запитань
Запитання 1

Молоко - це...



варіанти відповідей

Молоко — це біологічна рідина, яка виробляється молочними залозами самок.


Молоко — це біологічна рідина, яка виробляється на заводі


Молоко — це біологічна рідина, яка виробляється тваринами





Запитання 2

Які поживні речовини містить молоко...



варіанти відповідей

Жири, білки

Вітаміни А, В, С

Всі відповіді правельні

Мінеральні солі, молочний цукор





Запитання 3

Пастеризоване молоко - це молоко яке нагрівають протягом декількох секунд до температури...



варіанти відповідей

50-60 °С

100°С





80-85°С

Запитання 4

Вершкове масло - це...



варіанти відповідей

Високожирний харчовий продукт, який виготовляється із вершків молока. 


Високожирний харчовий продук, що виготовляється з молока





Харчовий продук, що виготовляється з кефіру

Запитання 5

Яке буває молоко?



варіанти відповідей

Пастеризоване

Стерилізоване

Пряжане

Солодове





Запитання 6

Кисломолочними називають продукти...



варіанти відповідей

Які одержують з молока шляхом молочнокислого бродіння

Які одержують з молока шляхом сквашування





Які одержують з молока шляхом бродіння

Запитання 7

Техніка варіння продуктів у невеликій кількості рідини чи у власному соці під щільно закритою кришкою називається


варіанти відповідей

Бланшування

Кандирування

Припускання

Шинкування





Запитання 8

Які види борошна ви знаєте?



варіанти відповідей

пшеничне

гречане

конопляне


ячмінне

кукурудзяне

Запитання 9

У чому полягає поживна цінність макаронних виробів?



варіанти відповідей

Білки

Вуглеводи

Жири

 Білки

Вуглеводи

Жири

Мінеральні речовини – калій, кальцій, магній, фосфор,

залізо


Білки

Вуглеводи

Жири

кофеїн

Вуглеводи

Жири

дубильні речовини

Мінеральні речовини – калій, кальцій, магній, фосфор,

залізо

Запитання 10

Які види макаронних виробів вам відомі?



варіанти відповідей

Ниткоподібні, стрічкоподібні, фігурні

Трубчасті, ниткоподібні, фігурні

Трубчасті, ниткоподібні, стрічкоподібні, фігурні

Усі відповіді правильні





Запитання 11

Якими способами варять макарони?



варіанти відповідей

зливний

незливний



переливний

Запитання 12

Класифікація риби

варіанти відповідей

Озерна

Океанічна

Морська

Пресноводна

Прохідна

Напівпрохідна

Річна

Запитання 13

Термічний стан риби:

варіанти відповідей

Жива

Охолоджена

Тепла

Заморожена

Парна

Запитання 14

Як зрозуміти що риба свіжа?

варіанти відповідей

У свіжої риби добре виражена закляклість м'язів (при натисненні пальцем ямка в області спинних м'язів швидко зникає)

Луска повинна бути блискуча або трішки бліда з перламутровим відтінком, щільно прилягати до шкіри

Слиз прозорий без домішок крові та стороннього запаху.

Зябра — рожеві, навіть червонуваті;


очі також мають бути не каламутні, а з чорною зіницею, прозорі та блискучі;


в зябрах присутній слиз

каламутні або запалі очі

Жовтуватий, сірий колір зябер

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест