Перші страви.

Додано: 4 травня 2020
Предмет: Я досліджую світ, 11 клас
Тест виконано: 22 рази
10 запитань
Запитання 1

Додатковими компонентами якої юшки є огірки, свіжі яблука,

сливи консервовані або мариновані?

варіанти відповідей

Юшки волинської із грибами.

Юшки волинської.

Юшки грибної з пампушками.

Юшки мисливської.

Запитання 2

Яку юшку заправляють салом, товченим із часником?

варіанти відповідей

Юшку селянську.

Юшку рибну херсонську.

Юшку полтавську із галушками.

Юшку донецьку з яловичиною.

Запитання 3

Укажіть основний продукт кулешу, що входить до страви в

протертому вигляді?

варіанти відповідей

М'ясо курки та кролика.

Свіжа і морожена риба.

Молоко і молочні продукти.

Горох, крупи, картопля, гриби та овочі.

Запитання 4

Якій тепловій обробці підають продукти для приготування кулешиків?

варіанти відповідей

Варінню

Тушкуванню

Припусканню

Всі відповіді вірні.

Запитання 5

Якою форморю нарізають овочі для картопляних юшок?

варіанти відповідей

За технологиею приготування юшок.

Кубиком.

Соломкою.

Брусочками.

Запитання 6

Якої готовності повинна бути крупа у кулеші?

варіанти відповідей

Розварена.

Зберігати форму.

Недоварена.

Усі відповіді вірні.

Запитання 7

Чим заправляють кулешики?

варіанти відповідей

Вершковим маслом.

Молоком.

Вершками.

Сметаною..

Запитання 8

Скільки часу зберігають прозорі бульйони на марміті?

варіанти відповідей

5-6

2-3

4-5

5-7

Запитання 9

У якому цеху готують холодні супи?

варіанти відповідей

Гарячий цех.

Холодний цех.

Овочевий цех.

Всі відповіді вірні.

Запитання 10

Для ароматизації солодких супів додають?

варіанти відповідей

Корицю, гвоздику, цедру.

Целру, цукор, ванилін.

Сіль, фрукти, цукор.

Всі відповіді вірні.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест