Первинна обробка бульбоплодів

Тест призначений для уроків Технології приготування їжі, виробничого навчання професії "Кухар"

Додано: 5 вересня
Предмет: Технології, 11 клас
12 запитань
Запитання 1

За якими показниками здійснюють приймання овочів?

варіанти відповідей

за кількістю

за якістю

всі відповіді вірні

Запитання 2

За яким методом визначають якість отриманої сировини?

варіанти відповідей

лабораторний

фізичний

органолептичний

Запитання 3

Основні нутрієнти, які знаходиться у складі овочів...

варіанти відповідей

білки

жири

вуглеводи

Запитання 4

Оберіть овочі багаті на вітамін С

варіанти відповідей
Запитання 5

Визначте, які з овочів відносять до вегетативних?

варіанти відповідей

бульбоплоди

гарбузові

десертні

томатні

Запитання 6

Оберіть представників бульбоплодів...

варіанти відповідей
Запитання 7

Які сорти картоплі надходять до підприємств харчування?

варіанти відповідей

столові

технічні

універсальні

кормові

Запитання 8

Оберіть правильну послідовність операцій при первинній обробці картоплі

варіанти відповідей

миття, обчищання, сортування, калібрування, дочищання, промивання, нарізування

сортування, калібрування, миття, обчищання, дочищання, промивання, нарізування

промивання, обчищання, сортування, калібрування, дочищання, миття, нарізування

Запитання 9

Скільки часу зберігають у холодній воді обчищену картоплю, щоб запобігти її потемнінню?

варіанти відповідей

1 добу

12 годин

5-6 годин

2-3 години

Запитання 10

Якою формою нарізана картопля на малюнку?

варіанти відповідей

соломка

часточки

брусочки

кубики

Запитання 11

Оберіть правильну форму нарізування часточками

варіанти відповідей
Запитання 12

Які форми нарізання картоплі використовують для смаження основним способом?

варіанти відповідей

скибочки

кружальця

кубики

часточки

брусочками

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест