Підбір посуду №1

Додано: 27 квітня 2021
Предмет:
Тест виконано: 24 рази
15 запитань
Запитання 1

Першими подаються:

варіанти відповідей

рибна гастрономія (ікра, рибний балик) 

м’ясна гастрономія (балик м’ясний);

натуральні овочі

Запитання 2

Бутерброди подають:

варіанти відповідей

на пиріжковій тарілці зі свіжою зеленню

на мілкій столовій тарілці з лопаточкою для розкладання

на круглому блюді, яке накрите серветкою 

Запитання 3

Всі холодні закуски подають при температурі:

варіанти відповідей

6-8оС

8-10оС

10-14оС

Запитання 4

Подають гарячі закуски в ресторані:

варіанти відповідей

перед салатами при температурі 90- 95оС на закусочних тарілках, оформленими зеленню петрушки

після холодних закусок при температурі 75-85оС у тому посуді, що готують, поставив його на закусочну або пиріжкову тарілку покриту паперовими серветками

в першу чергу після буфетної продукції у тому посуді, що готують,

поставивши його на пиріжкову або закусочну тарілку, покриту паперовими серветками при температурі 60-65оС

Запитання 5

Здебільшого рибні гарячі закуски готують і подають:

варіанти відповідей

у порційних сковорідках 

у кокільницях (кокіль)

у кокотницях

Запитання 6

При подаванні «кокоту» подають:

варіанти відповідей

столову ложку 

чайну ложку

десертну ложку

Запитання 7

Перші гарячі страви подаються при температурі:


варіанти відповідей

60-65оС 

70-75оС

80-85оС

Запитання 8

Супи-пюре та супи-крем подають виключно:

варіанти відповідей

в металевих супових чашках 

бульйонних чашках з блюдцем

в глибоких тарілках, поставлених на підставні тарілки

Запитання 9

До прозорого бульйону, грінки, профітролі, пиріжки подають:


варіанти відповідей

на пиріжковій тарілці з серветкою 

на підставній тарілці біля чашки

на закусочній тарілці з серветкою

Запитання 10

Шматочки відвареної риби, балик, консервовані краби або ракові шийки подають:

варіанти відповідей

до рибної та овочевої окрошки

до солянки

до ухи

Запитання 11

Зелень до перших страв подають:

варіанти відповідей

кладуть в суп перед подаванням 

окремо на розетці

кладуть в суп в кінці приготування страви

Запитання 12

Салатники, ікорниці, соусники перед подачею на стіл ставлять:

варіанти відповідей

на пиріжкові або закусочні тарілки 

на підсобний стіл

на тацю застелену полотняною серветкою

Запитання 13

Перед салатником на ту саму тарілку ручкою вправо кладуть

варіанти відповідей

чайну ложку

столову ложку

десертну ложку

Запитання 14

З харчовим льодом іноді подають:

варіанти відповідей

масло вершкове, ікру зернисту

свіжі овочі, ікру зернисту

масло вершкове, свіжі овочі, ікру зернисту

Запитання 15

Раки відварні подаються: 

варіанти відповідей

в суповій мисці, поставленій на мілку тарілку

на мілкій тарілці

на таці металевій

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест