Що входить до групи біологічних небезпечних факторів, пов'язаних із виробництвом харчових продуктів?
Яка харчова сировина може бути джерелом мікробіологічних небезпечних факторів?
Як можна мінімізувати ризик появи сальмонели в продуктах?
Які заходи можуть бути запроваджені на підприємстві для контролю над ризиками?
Які області можуть бути джерелами хімічних небезпек на підприємстві?
Чому виникає небезпека потрапляння сторонніх предметів у харчові продукти, зокрема пластику, скла, металу?
Яка процедура обов’язкова для господарств, що є постачальниками м’яса та м’ясних продуктів, згідно з Законом України?
Як запобігти проникненню мікроорганізмів у глибину м’яса при правильному режимі охолодження і дозрівання?
Яким чином позначається м’ясо здорових тварин згідно із «Інструкцією по тавруванню м’яса»?
Як може виникнути забруднення м’яса птиці патогенними мікроорганізмами?
Яка основна вимога до будь-якого рибного продукту?
Які умови зберігання рекомендовані для живої риби?
Які показники є критеріями безпеки молока і молочних продуктів?
Які вимоги висуваються до самих молочних продуктів дитячого харчування?
Що роблять з молоком, отриманим від тварин, хворих на сибірську виразку?
Які заходи передбачені для санітарно-гігієнічної оцінки яєць та яєчних продуктів?
Що перевіряється за допомогою овоскопу під час санітарно-гігієнічної експертизи?
Які харчові добавки відносяться до групи, що попереджують псування продуктів?
Що є основною вимогою до харчових добавок?
Який вид транспорту використовується для перевезення напівфабрикатів в теплий період року?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома