Підсумкова контрольна робота з курсу "Санітарія та гігієна"

Додано: 21 грудня
Предмет: Технології, 11 клас
20 запитань
Запитання 1

Що входить до групи біологічних небезпечних факторів, пов'язаних із виробництвом харчових продуктів?

варіанти відповідей

Вода та грунт

Хімічні добавки

Шкідливі бактерії та віруси

Мийні та дезінфікуючі засоби

Запитання 2

Яка харчова сировина може бути джерелом мікробіологічних небезпечних факторів?

варіанти відповідей

Крупи

Зернові та бобові

Макаронні вироби

М'ясо та молоко

Запитання 3

Як можна мінімізувати ризик появи сальмонели в продуктах?

варіанти відповідей

Додавання хімічних добавок

Ефективна обробка яєць дезрозчином

Використання полімерних матеріалів

Зберігання продуктів у воді

Запитання 4

Які заходи можуть бути запроваджені на підприємстві для контролю над ризиками?

варіанти відповідей

Зберігання продуктів у воді

Використання полімерних матеріалів

Вхідний контроль сировини та матеріалів

Змішування хімікатів з їжею

Запитання 5

Які області можуть бути джерелами хімічних небезпек на підприємстві?

варіанти відповідей

Рослинна сировина та фрукти

Автомобільні вихлопні гази

Вода та грунт

Холодильні установки

Запитання 6

Чому виникає небезпека потрапляння сторонніх предметів у харчові продукти, зокрема пластику, скла, металу?

варіанти відповідей

Зловживання співробітниками норм безпеки

Відсутність інструкцій виробників

Технічні збої в харчовому виробництві

Неякісне зберігання продукції

Запитання 7

Яка процедура обов’язкова для господарств, що є постачальниками м’яса та м’ясних продуктів, згідно з Законом України?

варіанти відповідей

Авторизація

Ліцензування

Вакцинація

Атестація

Запитання 8

Як запобігти проникненню мікроорганізмів у глибину м’яса при правильному режимі охолодження і дозрівання?

варіанти відповідей

Утворення шкірки підсихання

Застосування антибіотиків

Використання консервантів

Заморожування

Запитання 9

Яким чином позначається м’ясо здорових тварин згідно із «Інструкцією по тавруванню м’яса»?

варіанти відповідей

Фіолетове тавро

Зелене тавро

Жовте тавро

Синє тавро

Запитання 10

Як може виникнути забруднення м’яса птиці патогенними мікроорганізмами?

варіанти відповідей

Від сонця

Від кисню

Від вмісту кишечнику при пошкодженні тушок

Від вітру

Запитання 11

Яка основна вимога до будь-якого рибного продукту?



варіанти відповідей

Наявність яскравого кольору

Абсолютна свіжість і доброякісність

Велика кількість спецій

Довгий термін придатності

Запитання 12

Які умови зберігання рекомендовані для живої риби?

варіанти відповідей

В холодильній камері при температурі -8 до -10°C

Протягом 7 днів при температурі 15°C

У морозильній камері при температурі -20°C

В темному місці при температурі 25°C

Запитання 13

Які показники є критеріями безпеки молока і молочних продуктів? 

варіанти відповідей

допустимі концентрації шкідливих речовин (ГДК)

наявність мікобактерій

наявність бактерій кишкової групи

мікробіологічні показники, які є своєрідним контрольним рівнем для певного продукту.

Запитання 14

Які вимоги висуваються до самих молочних продуктів дитячого харчування?

варіанти відповідей

Вміст токсичних елементів, пестицидів, антибіотиків, мікотоксинів допускається з обмеженням

Вміст пестицидів, антибіотиків, допускається в необмеженій кількості

Вміст мікотоксинів не допускається, а пестицидів - допускається

жорстко регламентується вміст токсичних елементів, а вміст пестицидів, антибіотиків, мікотоксинів не допускається

Запитання 15

Що роблять з молоком, отриманим від тварин, хворих на сибірську виразку?

варіанти відповідей

Утилізують

Відправляють на промислову переробку

Знезаражують згідно чинних інструкцій

Немає вірної відповіді

Запитання 16

Які заходи передбачені для санітарно-гігієнічної оцінки яєць та яєчних продуктів?

варіанти відповідей

Експертиза за зовнішнім виглядом

Ветеринарно-санітарна експертиза

Миття

Теплова обробка

Запитання 17

Що перевіряється за допомогою овоскопу під час санітарно-гігієнічної експертизи?

варіанти відповідей

Чистота тари

Чистота шкаралупи

Якість білка та жовтка

Всі вищезазначені

Запитання 18

Які харчові добавки відносяться до групи, що попереджують псування продуктів?

варіанти відповідей

Барвники

Розпушувачі

Емульгатори

Антимікробні засоби

Стабілізатори

Антиоксиданти

Запитання 19

Що є основною вимогою до харчових добавок?



варіанти відповідей

Смакові якості

Колір

Безпека для організму людини

Вигляд

Запитання 20

Який вид транспорту використовується для перевезення напівфабрикатів в теплий період року?

варіанти відповідей

Фургони з охолоджувальними кузовами

Автофургони з висувними полицями

Лотки з кришками

Фургони з закритими кузовами

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест