підсумкова робота з Товарознавства

Додано: 9 грудня
Предмет: Технології, 11 клас
22 запитання
Запитання 1

Хлібо-булочні товари за рецептурою класифікують:

варіанти відповідей

Формові і подові

Прості, поліпшені і здобні

звичайні і дієтичні

житні і пшеничні

Запитання 2

Яку крупу виготовляють з проса?

варіанти відповідей

Перлову

Гречану

Пшоно

Ячну

Запитання 3

За якістю чорний байховий чай та зелений байховий чай поділяють на наступні сорти:

варіанти відповідей

«Букет», вищий, перший, другий, третій сорт

«Букет», вищий, перший, другий сорт

Вищий, перший, другий, третій

Листовий, пресований, гранульований

Запитання 4

Плоди - інжир, хурма, гранат відносять за класифікацією до :

варіанти відповідей

Насінячкові плоди

Кісточкові плоди

Тропічні плоди

Субтропічні плоди

Ягоди

Запитання 5

В якій асортиментній групі овоч за якістю поділяють на 2 товарні сорти та йому притаманні наступні дефекти: парша, суха гниль, водяниста гниль, підмороженість, розтріскування, позеленіння, враження совкою чи дротянкою або колорадським жуком.

варіанти відповідей

Корнеплоди

Бульбоплоди

Гарбузові

Пряносмакові

Запитання 6

Які кондитерські товари мають більше 10 видів корпусів, які виготовляються з однієї маси або з комбінованими корпусами, можуть бути без глазурі або глазурованими жировою чи шоколадною глазур'ю

варіанти відповідей

Драже

Шоколад

Цукерки

Карамель

Ірис

Запитання 7

Ці борошняні кондитерські вироби за способом приготування можуть бути заварні і сирцеві.

варіанти відповідей

Вафлі

Печиво

Пряники

Торти

Тістечка

Кекси

Рулети

Запитання 8

До цієї групи вин належать - Вермут Бьянко, Вермут Россо, Букет Молдови.

варіанти відповідей

Столові вина

Кріплені вина

Десертні вина

Ароматизовані вина

Ігристі вина

Запитання 9

Пиво, в залежності від рецептури та технології виготовлення буває двох типів:

варіанти відповідей

Світле і темне

Пастеризоване і непастеризоване

Фільтроване і нефільтроване

Алкогольне і безалкогольне

Запитання 10

Яке мясо поділяють на 5 категорій, з відповідним клеймуванням: І і V категорії круглим клеймом, ІІ - квадратним, ІІІ - овальним, ІV - трикутним?

варіанти відповідей

Яловичина

Свинина

Баранина

Козлятина

Конина

Кролятина

Запитання 11

Які ковбаси мають найбільшу вологість консистенції та поділяють на сорти - вищий, 1й, 2й, 3й?

варіанти відповідей

Напівкопчені

Сировялені

Варено-копчені

Варені

Запитання 12

Свинячі копченості: щоковина, свинячі ребра та голови - відносять за класифікацією до наступного сорту:

варіанти відповідей

вищий сорт

І сорт

ІІ сорт

ІІІ сорт

Запитання 13

За термічним станом рибу класифікують на:

варіанти відповідей

Потрошена, напівпотрошена, непотрошена

Жива, охолоджена, морожена

Охолоджена і заморожена

Свіжа та морожена

напівпрохідна і прохідна

морська і прісноводна

Запитання 14

Чим відрізняються рибні пресерви від консервів?

варіанти відповідей

Не підлягають термічній обробці

Додається більше солі

Проходять лише пастеризацію

Додаються прянощі і маринад

Виготовляють тільки з оселедця

Запитання 15

Які риби дають червону ікру?

варіанти відповідей

Осетр, стерлядь

севрюга, білуга

Минтай, мойва

кета, горбуша

Запитання 16

До кисломолочних напоїв змішаного бродіння відносять:

варіанти відповідей

молоко і вершки

простокваша і йогурт

ацидофілін і сметана

кефір і кумис

Запитання 17

Яке вершкове масло має жирність 99%?

варіанти відповідей

Вологодське

Селянське

Топлене

Любительське

Вершкове

Бутербродне

Запитання 18

Який тип твердих сичугових сирів не має малюнку (вічок)?

варіанти відповідей

типу Швейцарського

типу Голандського

типу Чедера

типу копчених сирів

Запитання 19

Який із мяких сичугових сирів дозріває за допомогою блакитної плісняви?

варіанти відповідей

Камамбер

Адигейський

Рокфор

Любительський

Пармезан

Маскарпоне

Запитання 20

Яйця курячі, в залежності від термінів зберігання поділяють на:

варіанти відповідей

Дієтичні і столові

Відбірні і дрібні

І і ІІ категорії

Свіжі і холодильникові

Запитання 21

Основною сировиною (більше 50%) для виготовлення маргарину є

варіанти відповідей

рослинні жири

тваринні жири

молочні жири

майонез

Запитання 22

Цінність продуктів, що визначається його зовнішнім виглядом, консистенцією, смаком, запахом, ароматом, ступенем свіжості називають

варіанти відповідей

Органолептична цінність

Енергетична цінність

Біологічна цінність

Безпека продуктів

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест