Підсумкова тематична атестація з предмету ТПЇ

Додано: 14 квітня 2020
Предмет:
Тест виконано: 41 раз
26 запитань
Запитання 1

Якість борошна залежить від:

варіанти відповідей

сорту борошна;


кількості крохмалю;

кількості і якості клейковини.

Запитання 2

Які продукти відносять до складу лівера?

варіанти відповідей

сердце, легені

сердце, легені, горло

сердце, легені, печінка

Запитання 3

Для начинки зі свіжої капусти додають:

варіанти відповідей

капуста, сіль, жир

капуста, яйця, сіль, жир

капуста, сіль, цукор

Запитання 4

Чому сир протирають крізь сито для сирної начинки?


варіанти відповідей

щоб не ущільнювалися білки сиру при тепловій обробці

начинка робиться не смачною з додаванням борошна

має сильний приємний аромат при з’єднанні продуктів

Запитання 5

Для приготування яблучної начинки з яблука:

варіанти відповідей

варять з цукром

запікають з цукром

припускають з цукром

Запитання 6

В начинку з картоплі додають:


варіанти відповідей

підсмажену цибулю, сиру муку, вершкове масло

підсмажену цибулю, підсмажена мука в жирі, вершкове масло, перець, сіль

підсмажену цибулю, вершкове масло, перець, сіль

Запитання 7

Напівфабрикати – це:



варіанти відповідей

продукт, що пройшов обробку, але не доведений до кулінарної готовності

кулінарний виріб

сировина

Запитання 8

Картопляну соломку використовують для:


варіанти відповідей

варіння

смаження у фритюрі

смаження основним способом

Запитання 9

Капустяні шашки можна використовувати для:


варіанти відповідей

борщу зеленого

розсольнику домашнього

супу селянського

Запитання 10

Риба якої родини має найбільшу харчову і смакову цінність:



варіанти відповідей

оселедцеві

осетрові

коропові

Запитання 11

Рибу можна розморожувати так:



варіанти відповідей

у холодній підсоленій воді

на повітрі

у теплій воді

Запитання 12

Найкращим для кулінарного використання є м’ясо:



варіанти відповідей

охолоджене

остигле

заморожене

Запитання 13

Обвалювання м’яса - це:



варіанти відповідей

розрубування туш на частини

видалення сухожилок, плівок, хрящів

відокремлення м’якоті від кісток

Запитання 14

Паніровка потрапить у середину напівфабрикатів із котлетної маси, якщо:



варіанти відповідей

неправильно виконали прийом панірування

використали свіжий пшеничний хліб

довго вибивали котлетну масу

Запитання 15

Основними способами теплової кулінарної обробки є:



варіанти відповідей

смаження

запікання

варіння

Запитання 16

Припускання - це:



варіанти відповідей

варіння на водяній бані

варіння в невеликій кількості рідини

варіння на пару

Запитання 17

Пасерування - це:



варіанти відповідей

короткочасне обсмажування продуктів

короткочасне варіння з наступним обсмажуванням

короткочасне обшпарювання продукту окропом

Запитання 18

Тваринні топленні жири можна використовувати для:



варіанти відповідей

смаження м’яса, птиці

смаження сирників

заправляння каш, гарнірів

Запитання 19

Яку крупу ділять на марки М, Т, МТ:



варіанти відповідей

полтавську

ячну

манну

Запитання 20

Ріжки відносяться до:



варіанти відповідей

трубчастих макаронних виробів

ниткоподібних макаронних виробів

фігурних макаронних виробів

Запитання 21

Заправні супи з картоплею та кислими продуктами варять так:



варіанти відповідей

картоплю і кислі продукти закладають разом

спочатку закладають кислі продукти та проварюють, а потім картоплю

спочатку закладають картоплю та проварюють, а потім кислі продукти

Запитання 22

Перед використанням яйця обробляються в окремому приміщені так:



варіанти відповідей

перевіряють на свіжість овоскопом або у солоній воді, потім обробляють у 4 мийних ваннах

перевіряють на свіжість овоскопом або у солоній воді, потім обробляють у 3 мийних ваннах

перевіряють на свіжість овоскопом або у солоній воді, потім обробляють у 2 мийних ваннах

Запитання 23

При варінні верхній шар жовтка потемніє, якщо:



варіанти відповідей

яйця варити при повільному кипінні

яйця варити більше 10хв.

у воду для варіння яєць додати оцет

Запитання 24

При смаженні яєчні натуральної, яйця солять так:



варіанти відповідей

тільки білок

тільки жовток

білок і жовток

Запитання 25

Для картопляного пюре використовують таке молоко:



варіанти відповідей

тепле кип’ячене

гаряче кип’ячене

можна холодне кип’ячене

Запитання 26

При смаженні нарізаної сирої картоплі її солять так:



варіанти відповідей

на початку смаження

у середині смаження

у кінці смаження

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест