Підсумкове оцінювання за II семестр 2024 н. р. (за сімейною формою навчання) 8 клас

Додано: 13 травня
Предмет: Трудове навчання, 8 клас
12 запитань
Запитання 1

За якими показниками оцінюють якість швейного виробу?

варіанти відповідей

Рівномірність стібків і рядків.

Наявність і якість закрепом кінців рядка.

Розташування рядка від краю деталей або швів.

Відповідність кольору ниток.

Запитання 2

Послідовні етапи виготовлення швейного виробу.

варіанти відповідей

Створення моделі виробу, розробка конструкції виробу, добір і підготовка матеріалів, добір і підготовка матеріалів, розкрий, пошиття, волого теплова обробка.

Створення моделі виробу, добір і підготовка матеріалів, розробка конструкції виробу, добір і підготовка матеріалів, розкрий, пошиття, волого теплова обробка.

Розробка конструкції виробу, створення моделі виробу, добір і підготовка матеріалів, добір і підготовка матеріалів, розкрий, пошиття, волого теплова обробка.

Запитання 3

Ескіз виробу це...

варіанти відповідей

Креслення, виконане без застосування креслярських інструментів і без точного дотримання масштабу, але обов'язково зі збереженням пропорціональності між окремими частинами предмета. 

Креслення, виконане зі застосування креслярських інструментів, а також з точним дотриманням масштабу.

Запитання 4

Метод комбінаторики це...

варіанти відповідей

Метод проєктування, у якому застосовують різні способи компонування структурних елементів у цілісну композицію виробу.

Конструктор уявляє образ виробу, який будуть виготовляти, якщо навіть конструкція виробу невідома

Запитання 5

Способи методу комбінаторики

варіанти відповідей

Перестановок, вставок

Трансформації, кінетизму

Модульного проєктування

Деконструкції та ін.

Запитання 6

Дітей віком від 13 до 19 років називають

варіанти відповідей

Підлітками

Юнаками та юначками

Дітьми

Запитання 7

Стиль — це

варіанти відповідей

Сукупність певних зовнішніх ознак, характерних для певного народу.

Основа українського національного одягу.

Запитання 8

До спортивного стилю штанів належать

варіанти відповідей

Джинси, карго, джемпер, штани.

 Толстовка, джинси, худі, світшот.

Слакси, карго, плащові, джинси.

Запитання 9

Сервірування столу — це

варіанти відповідей

Підготовка й оформлення його до споживання їжі.

Прикрашання столу серветками

Прикрашання столу квітами

Запитання 10

Що дає людям знання етикету за столом?

варіанти відповідей

Приємно споживати їжу

Справити приємне враження і не

потрапити в незручне становище

Весело проводити час с друзями

Запитання 11

Під час сервірування столу ножі й ложки розташовують:

варіанти відповідей

Праворуч тарілки 

Попереду тарілки

Зліва тарілки

Запитання 12

Створення ескізу нової моделі одягу, яке характеризується вдалим поєднанням його форм і деталей, кольору і фактур, елементів оздоблення тощо.

варіанти відповідей

Художнє моделювання

Технічне моделювання

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест