Підсумкові тестові завдання з технології приготуваня їжі з основами товарознавства

Додано: 11 травня 2020
Предмет: Трудове навчання
Тест виконано: 22 рази
28 запитань
Запитання 1

Картопля відноситься до

варіанти відповідей

бульбоплодів

коренеплодів

плодових

Запитання 2

Норми відходів при чищенні картоплі в січні становить:

варіанти відповідей

20%

          

25%

35% 

Запитання 3

Сьомга відноситься до родини:

       

варіанти відповідей

осетрових

лососевих

тріскових 

Запитання 4

З якої риби пере фаршируванням знімають шкіру панчохою?

        

варіанти відповідей

щуки

коропа

судака

Запитання 5

Найцінніша частина м’яса:

       

варіанти відповідей

вирізка

пружок

грудинка

Запитання 6

Крученики переяславські відносяться до:

варіанти відповідей

дрібно шматкових н/ф

велико шматкових н/ф

порційних н/ф

Запитання 7

Для приготування яких н/ф використовують начинку

             

варіанти відповідей

битки українські

битки по-вінницькому

душенина поспільна

Запитання 8

Січеники старовинні готують із:

         

варіанти відповідей

січеної натуральної маси

м’ясної котлетної  маси

натуральних шматків

Запитання 9

Основні способи теплової обробки це:

       

варіанти відповідей

варіння і смаження

смаження і запікання

запікання і термостатування

Запитання 10

Які з названих перших страв відносяться до заправних?

          

варіанти відповідей

розсольник

супи-креми

бульйони

Запитання 11

Що є основною складовою всіх круп?

       

варіанти відповідей

вуглеводи

білки

жири

Запитання 12

Що потрібно зробити з манною крупою щоб приготувати розсипчасту манну кашу?

           

варіанти відповідей

підсмажити

підсушити

просіяти  

Запитання 13

З яких каш готують запіканки?

            

варіанти відповідей

розсипчастих

рідких

в`язких 

Запитання 14

В якому середовищі гірше розварюються бобові?

           

варіанти відповідей

в кислому

в солоному

солодкому

в кислому та солоному

Запитання 15

Перед варінням риби порційними шматками їх заливають:

           

варіанти відповідей

холодною водою

гарячою водою

нема різниці

Запитання 16

Які з названих страв готуються з січеної натуральної риби?

           

варіанти відповідей

товченики рибні

кульки рибні

товченики рибні та кульки рибні

Запитання 17

Якою водою заливають м`ясо перед варінням?

         

варіанти відповідей

гарячою

холодною

           

     

нема різниці

     

Запитання 18

При якому способі теплової обробки м`яса краще зберігаються загальні і смакові властивості м`яса?

             

варіанти відповідей

варінні

тушкуванні

смажені

Запитання 19

Яке співвідношення яєчного порошку і одного яйця?

              

варіанти відповідей

1:1

0,28:1

2:1

Запитання 20

При якій t розморожують меланж?

             

варіанти відповідей

при кімнатній

не вище 70*С

не вище 50*С

Запитання 21

При якій t запікають яєчні страви?

          

варіанти відповідей

160-200*С

200-220*С

140-160*С

Запитання 22

Для приготування яких бутербродів використовують жирні продукти?

           

варіанти відповідей

відкритих

закритих

закусочних

Запитання 23

Який сир використовують для приготування закусок і холодних страв?

           

варіанти відповідей

з пастеризованого молока

з не пастеризованого молока 

Запитання 24

Для приготування яких киселів використовують кукурудзяний крохмаль?

                

варіанти відповідей

плодово-ягідних

молочних

Запитання 25

Страва з утваренням желе що готується із збитих вершків:

               

варіанти відповідей

желе

мус

самбук

крем

Запитання 26

Температура води при замішуванні опари повинна бути:

           

варіанти відповідей

35-40*С

32-35*С

28- 32*С

Запитання 27

З якого набору сировини готують деруни:

варіанти відповідей

картопля, борошно, сода, олія, сіль, сметана.

картопля, цибуля, борошно, часник, олія, сметана або масло.

Запитання 28

З якого набору продуктів готують «цвітна капуста в тісті кляр ».


варіанти відповідей

капуста свіжа, молоко, бульйон, маргарин, крупа манна, яйця, яблука свіжі, сухарі, сметана.

капуста цвітна, молоко, маргарин, яйця, олія, борошно.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест