Підсумковий річний тест з предмету "Трудове навчання" 8 клас (дівчата)

Додано: 7 травня 2023
Предмет: Трудове навчання, 8 клас
Тест виконано: 15 разів
12 запитань
Запитання 1

З чого виробляють тканину?

варіанти відповідей

з волокон

з ниток

з пряжі

Запитання 2

Що необхідно зробити перш за все при виготовленні власного виробу?

варіанти відповідей

зробити шаблон

зробити паперову модель виробу

намалювати ескіз (малюнок) виробу

розрахувати собівартість виробу

Запитання 3

Як зберігати голки і шпильки?

варіанти відповідей

в спеціальній гольниці


залишати їх на робочому місці


залишати голку і шпильки в виробі

в спеціальній коробці  

Запитання 4

З яких деталей складається фартух?

варіанти відповідей

основна частина, кишеня, рукав

основна частина, пояс, бретелі, нагрудник, кишеня

 пояс, ліф, спідниця

Запитання 5

Техніка безпеки при роботі з ножицями:

варіанти відповідей

слід залишати леза ножиць відкритими

слід зберігати на робочому місці

тримайте ножиці гострими частинами вгору

слід зберігати в спеціальному чохлі

Запитання 6

Яким елементом праски регулюють температурний режим праски?

варіанти відповідей

ручкою

терморегулятором

шнуром

Запитання 7

Назвіть види текстильних ляльок

варіанти відповідей

Лялька Тільда


Первісна та християнська лялька


Всі відповіді вірні


Слов'янська лялька

Запитання 8

Який із запропонованих виробів належить до поясних?

варіанти відповідей

сукня

фартух

сорочка

Запитання 9

Обов'язковою складовою українського борщу є:

варіанти відповідей

Ріпа

Червоний столовий буряк

Сало

Галушки

Запитання 10

Продукти для приготування борщу

варіанти відповідей

буряк, картопля, капуста, цибуля, борошно, оцет, сіль, цукор, лавровий лист, сало (при бажанні), кріп, петрушка

буряк, картопля, капуста, цибуля, морква, часник, томатна паста, сіль, перець, лавровий лист, сало (при бажанні), кріп, петрушка

картопля, капуста, цибуля, морква, часник, томатна паста, борошно, оцет, сіль, цукор, перець, паприка, кріп, петрушка

Запитання 11

Бутерброд, який складається зі скибочки хліба або булки з яким-небудь з продуктів (сиром, ковбасою, шинкою, м'ясом, ікрою, консервами, рибою тощо) - це ...

варіанти відповідей

бутерброд відкритого типу

бутерброд закритого типу

Запитання 12

За температурою подавання бутерброди поділяють на…

варіанти відповідей

прості та комбіновані

холодні та гарячі

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест