Види теплової обробки, деруни

Додано: 9 травня 2023
Предмет: Трудове навчання, 8 клас
Тест виконано: 26 разів
7 запитань
Запитання 1

Скільки приблизно овочів вживає людина на рік?

варіанти відповідей

200кг

1000г

400кг

Запитання 2

які процеси ми відносимо до теплової обробки овочів?

варіанти відповідей

чищення

варіння

миття

запікання

Запитання 3

у якому місті щорічно відбувається фестиваль дерунів?

варіанти відповідей

Київ

Коростень

Львів

Запитання 4

До страв нашої національної кухні відносяться:

варіанти відповідей

Борщ, вареники, суші, коровай

борщ, вареники , деруни, вергунни, зрази

суп, круасани, макарони

Запитання 5

первинна обробка включає в себе:

варіанти відповідей

миття продуктів

чищення продуктів

варіння, тушкування

Запитання 6

Запікання це-

варіанти відповідей

нагрівання продуктів у жирі до кірочки

спосіб термічної обробки продуктів у печі чи духовій шафі

нагрівання у воді або на пару

Запитання 7

під час теплової обробки овочі втрасають вітаміни?

варіанти відповідей

ні, склад вітамінів залишається такий же

так, чим довша теплова обробка, тим менше вітамінів у готовій страві

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест