Підсумковий тест на тему: "Страви української кухні"

Додано: 31 жовтня 2022
Предмет: Трудове навчання, 7 клас
Тест виконано: 434 рази
12 запитань
Запитання 1

Національним українським блюдом є:

варіанти відповідей

шашлик

 паста

 борщ

 розтягай

Запитання 2

Продукти для приготування борщу:

варіанти відповідей

буряк, картопля, капуста, цибуля, борошно, оцет, сіль, цукор, лавровий лист, сало ( при бажанні), кріп, петрушка. 

буряк, картопля, капуста, цибуля, морква, часник, томатна паста, борошно, оцет, сіль, цукор, перець, лавровий лист, сало ( при бажанні), кріп, петрушка. 

картопля, капуста, цибуля, морква, часник, томатна паста, борошно, оцет, сіль, цукор, перець, паприка, кріп, петрушка.

Запитання 3

Заправкою для борщу є:

варіанти відповідей

 соєвий соус 

масло рослинне

 сметана

 молочний соус

Запитання 4

Страви з овочів багаті на:

варіанти відповідей

вуглеводи, необхідні для організму людини

 мінеральні речовини

 вітаміни

 всі відповіді правильні

Запитання 5

Гарніри готують з таких продуктів:

варіанти відповідей

овочі

 крупи та макаронні вироби

 м'ясо

Запитання 6

Комбіновані гарніри - це гарніри з :

варіанти відповідей

2-ох і більше овочів 

з використанням м'яса

 з одного виду овочів

Запитання 7

Борошно – продукт, який одержують подрібненням у порошок зерен ...

варіанти відповідей

різних культур

 тільки пшениці

 тільки вівса

Запитання 8

Пшеничне борошно за призначенням поділяється на .....

варіанти відповідей

хлібопекарське

 макаронне

 кондитерське

Запитання 9

Основна сировина для приготування макаронів:

варіанти відповідей

вода

дріжджі

сіль

борошно

Запитання 10

Скільки часу варять макаронні вироби?

варіанти відповідей

20 хвилин

12 хвилин

 залежить від виду

Запитання 11

Як приготувати тісто для вареників? 

варіанти відповідей

Борошно насипати в миску, потім влити воду, всипати сіль, додати сири яйця. Замішати тісто. Готове тісто відстає від рук і стінок посуду. Тісто залишити на 10 хвилин для набухання клейковини й надання йому еластичності.

Борошно просіяти, насипати гіркою, посередині зробити заглиблення в яке влити холодну воду з сіллю і сири збиті яйця. Замішати круте тісто. Готове тісто відстає від рук і стінок посуду. Тісто залишити на 30-40 хвилин для набухання клейковини й надання йому еластичності.

 Налити в миску холодну воду, додати сіль, яйця, перемішати. До суміші додати борошно. Замішати круте тісто. Готове тісто відстає від рук і стінок посуду. Тісто готове.

Запитання 12

Які є способи формування вареників ? 

варіанти відповідей

Квадрати розміром близько 5 на 5 см 

Кругла форма

Роблять із тіста джгутики, ріжуть їх на однакові частини і потім кожну окремо розкочують у коло.

 Усі відповіді правильні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест