Тест призначений для самоконтроля та оцінювання теоретичних знань здобувачів освіти з предмета "Гігієна та санітарія виробництва"
Гігієна – це...
Оберіть заходи профілактики професійних захворювань, які не відносяться до групи медико-профілактичних (декілька вірних відповідей).
Оберіть фактори зовнішнього середовища, які згубно діють на мікроби (декілька вірних відповідей).
По відношенню до температури мікроорганізми поділяють на:
Серед хвороб мікробної природи (харчових інфекцій), у механізмі передачі яких бере участь їжа, розрізняють:
Зоонози - це:
Молоко та м'ясо тварин, хворих на ящур:
Харчові отруєння (англ. food poisoning) — це...(декілька вірних відповідей)
Оберіть групу харчових отруєнь, які не відносяться до харчових отруєнь мікробного походження:
Основні продукти і причини, що викликають стафілококове отруєння, наступні:
Для геогельмінтів характерна...
Збудником теніозу є...
Метою медичних оглядів є...
За перебування на роботі осіб, які не пройшли медичного обстеження, а також за порядок і своєчасність його проходження несе відповідальність....
Працівники, в яких за результатами медичного огляду виявлені такі захворювання, як: сальмонельоз, дизентерія, черевний тиф, паратифи, сифіліс, туберкульоз різних форм та ін., що входять до спеціального переліку до роботи...
Оберіть, які з нижченаведених правил відноситься до правил особистої гігієни (декілька вірних відповідей).
Дезінфекція (від французького слова des - заперечення, і латинського infectio - інфекція) - це ....
10% (вихідний) розчин хлорного вапна застосовують для...
Сміттєзбірники розміщують на майданчику, який має тверде покриття, на відстані не менш ніж...
Миття столового посуду здійснюють згідно алгоритму:
Тара і пакувальні матеріали для харчових продуктів повинні ...
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома