Плєшкова І.М., гр.181-19. Поживна цінність їжі. Види та технологія приготування страв.

Додано: 21 жовтня 2021
Предмет: Англійська мова, 11 клас
Тест виконано: 24 рази
20 запитань
Запитання 1

1Which substantial nutrients do cereals have?




варіанти відповідей

Cereals also make a substantial contribution to the intake of many nutrients, particularly calcium, niacin, thiamin and outer layers of grain.

 


Cereals also make a contribution to the intake of many other nutrients, particularly iron in the average diet.

 


Cereals also make a week contribution to the intake of many other nutrients, particularly only calcium.

 

Cereals also make a substantial contribution to the intake of many nutrients, particularly calcium, niacin, thiamin and dietary fibre.

 

Запитання 2

2What kind of pastes are there? Choose the correct line.


варіанти відповідей

macaroni, spaghetti, vermicelli


cereals, wheat, corn

 

 

soups, barley, vermicelli


macaroni, soaps, spaghetti

Запитання 3

3 Why are fruit and vegetables nutritionally very important in the diet ?


варіанти відповідей

They are a major source of vitamin C.


They are a major source of fat.


They are a major source of carbohydrates.

They are a major source of proteins.

Запитання 4

 

4 Choose the wrong line: ‘Are most fruit and vegetables are rich in calories’?


варіанти відповідей

They low in fat


They low in calories


They rich in fat


They high in cellulose

Запитання 5

5 What food products are a major component of man’s diet through the world’ ?



варіанти відповідей

wheat


flour

+cereal grains


bread

 

Запитання 6

6Translate the following word: ‘carbohydrate’.




 

варіанти відповідей

білок


вуглевод

крохмаль

жир

Запитання 7

7?Translate the following word: ‘крохмаль’.





 

варіанти відповідей

carbohydrate

protein

acid

starch

Запитання 8

8The average loss of thiamin in baking bread is about ______?




 


варіанти відповідей

15 per cent


30 percent

75 percent

 

50 percent

Запитання 9

9 Which vegetables are known for their antibiotic properties ?




варіанти відповідей

watermelons

cabbage

lettuce


garlic and onions

Запитання 10

10 Fill in the correct preposition for the phrase: “My sister set … to the location in Liverpool to take a position of cook there”

                                                      

                                                   

 

варіанти відповідей

A)   on

B)  off  

C) of

 D) out

Запитання 11

11 Choose the wrong line. ‘Why is breast milk ideal for infants’ ?



варіанти відповідей

All the nutrients are present in it in an easily absorbed form.


It contains several natural agents protecting against disease.


Breast milk is not so good as solid food.

it is clean and it can’t be prepared incorrectly.

 

Запитання 12

12 Form the passive and choose the correct variant: ”Tom opens the door.“  


варіанти відповідей

The door is opened by Tom



The door is opened by Tom

The door open by Tom


The door will open by Tom

 

Запитання 13

13 Form the passive and choose the correct variant:”Did Tom open the door?“


варіанти відповідей

-Was the door opened by Tom?


-Does the door open by Tom?


-Tom opened the door

-Did the door opened by Tom?

Запитання 14

14 Form the passive and choose the correct variant:



варіанти відповідей

-That report was prepared by Alex

-That report prepared by Alex


-Alex was prepared by that report


-That report were prepared by Alex

Запитання 15

15 Form the passive and choose the correct variant: ”Two horses will pull the farmer‘s wagon.“?


варіанти відповідей

-Two horses will be pulled by the wagon‘s farmer



-The farmer‘s wagon will be pulled by two horses

-The horses will be pulled by the farmer‘s wagon


-The farmer‘s wagon will pulled by two horses

Запитання 16

16 Fill in the gaps with the most appropriate variant: ‘An adequate intake of all the nutrients _______ for health and activity.’?

.


варіанти відповідей

-essential

-adequate-2


-delicious


-dangerous

Запитання 17

17Fill in the gaps with the most appropriate variant: ‘There can be such variation in individual's needs for energy and for other nutrients that it is difficult to predict the effects of any particular _________.’?



варіанти відповідей

-protein

-diet


-carbohydrate


-fat

Запитання 18

18Nutritional value?


варіанти відповідей

-поживна цінність


-функціональна цінність


-шкідлива їжа


 

-поживна речовина

Запитання 19

 

19 Find the correct answer:


варіанти відповідей

-Cow milk has little iron and vitamins C and D.


-Cow milk is a product of plant origin.


-Cow milk doesn’t contain fat and sugar.


-Cow milk has no proteins and many other minerals.

 

Запитання 20

20 Translate: First there are the foods rich in animal protein, like milk, meat, eggs, fish and cheese.

 



варіанти відповідей

По-перше, існують продукти багаті тваринними білками, такі як молоко, м'ясо, яйця, риба та сир.

 


Першими, тобто основними продуктами багатими на протеїн є молоко, мясо,яйця, риба та сир.

 

По-перше, їжа багата білками, такими як молоко, мясо, яйця,риба та сир.

 


 

Першими, багатими на білки продуктами,є молоко, мясо, яйця, риба та сир.

 

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест