Початкові хімічні поняття. Речовина. Фізичне тіло. Властивості речовин.

Додано: 10 жовтня
Предмет: Хімія, 7 клас
Тест виконано: 55 разів
12 запитань
Запитання 1

Речовина - це те,

варіанти відповідей

з чого складається фізичне тіло

що світиться

що має запах

що має здатність виявляти фізичні та хімічні властивості.

Запитання 2

Фізичне тіло - це те

варіанти відповідей

що має певну масу та об'єм

що має певні властивості

Запитання 3

Вкажіть рядок, де зазначено лише речовини

варіанти відповідей

залізо, цинк, срібло

мідь, ложка, вилка

відро, дерево, глина

цвях, мідний дріт, браслет

Запитання 4

Вкажіть рядок де зазначено лише фізичні тіла

варіанти відповідей

тарілка, мідь, олівець

чашка, вилка, відро

лійка, ложка, золото

цвях, дріт, водень

Запитання 5

Укажіть речовину, яка має запах

варіанти відповідей

кухонна сіль

цукор

алюміній

оцтова кислота

Запитання 6

Позначте фізичну властивість кухонної солі, що відрізняє її від властивостей цукру

варіанти відповідей

добре розчинна у воді

солона на смак

біла кристалічна речовина

Запитання 7

Позначте фізичну властивість оцту, що відрізняє її від властивостей води

варіанти відповідей

рідина

різкий запах

прозорість

Запитання 8

Позначте фізичну властивість золота, що відрізняє його від заліза

варіанти відповідей

електропровідний

пластичний

жовтого кольору з характерним блиском

Запитання 9

Фізичні властивості - це

варіанти відповідей

ознаки, що визначають відмінність однієї речовин від іншої або подібність між ними.

ознаки, що визначають подібність між речовинами.

Запитання 10

До фізичних властивостей належать

варіанти відповідей

колір

блиск

запах

взаємодія з іншими речовинами

Запитання 11

Хімічні властивості речовин - це

варіанти відповідей

зміни, що відбуваються зі структурними частинками речовин, спричиняючи їх перетворення.

зміни, що відбуваються без зміни складу речовин.

Запитання 12

Хімічні властивості залежать від

варіанти відповідей

температури кипіння

складу речовини (які атоми і в якій кількості входять до складу речовини)

температури замерзання

запаху та смаку речовин