Поетапна атестація кондитер 3 розряду

Додано: 7 січня
Предмет:
32 запитання
Запитання 1

Для приготування якого тіста використовують борошно з сильною клейковиною....

варіанти відповідей

Заварного і вафельного.

Дріжджового і листкового.

Бісквітного.

Заварного та листкового

Запитання 2

Агар -агар отримують ...

варіанти відповідей

З витяжки фруктів.

З водоростей

З кісток риб

З кісток тварин.

Запитання 3

До якої температури уварюють сироп , щільність якого відповідає пробі на слабку кульку...

варіанти відповідей

до 105,3 С

до 115-116 С

до 127 С

до 100 С

Запитання 4

В якому стані краще додавати до пісочного тіста жир , щоб отримати вироби з великим підніманням....

варіанти відповідей

У рідкому.

У пластичному.

В охолодженому.

Не має різниці.

Запитання 5

Вякому співвідношенні змішують масляний крем НОВИЙ з повидлом для приготування фруктово- масляного крему...

варіанти відповідей

2-1

1-2

1-1

Запитання 6

Які є способи приготування бісквіту основного ....

варіанти відповідей

Холодний з наповнювачами.

Холодний , теплий.

Теплий з розпушувачами

Холодний з розпушувачами

Запитання 7

Яку рідину використовують для приготування вафельного тіста .....

варіанти відповідей

Кефір.

Воду

Молоко

Сироватку

Запитання 8

Вкажіть цукрові оздоблювальні напівфабрикати....

варіанти відповідей

Карамель.

Мальовані маси.

Цукати.

Сиропи

Запитання 9

Вершки якої жирності використовують для приготування кремів й ганашів...

варіанти відповідей

5%

20%

30%

36%

Запитання 10

Як впливає на якість підвищена кількість цукру в дріжджовому тісті....

варіанти відповідей

Надає тісту пластичності та робить сировину м'якою.

Робить тісто розпливчастим та м'яким.

Робить тісто пружним і еластичним .

Робить тісто крихким і розпливчастим.

Запитання 11

Яке відношення води та цукру для приготування сиропу , що використовується для просочування тортів та тістечок....

варіанти відповідей

1-1

1-2

1-1,5

1-3

Запитання 12

При якій температурі розчиняють у сиропі набухлий желатин при приготуванні желе ...

варіанти відповідей

100-120 С

80 С

40 С

35 С

Запитання 13

Як визначити готовність опари...

варіанти відповідей

За зовнішнім виглядом.

На смак.

Пробним смаженням.

На дотик

За запахом

Запитання 14

Яке тісто характеризується великим вмістом прянощів, цукру, меду, патоки, розпушувачів....

варіанти відповідей

Прісне здобне.

Пісочне.

Пряничне

Бісквітне.

Дріжджове .

Запитання 15

Коли змащують вироби з дріжджового тіста перед випіканням...

варіанти відповідей

За 30-40 хв.

За 5-10 хв.

За 20-30 хв.

За 10-15 хв.

Запитання 16

Розпушування бісквітного тіста відбувається за рахунок....

варіанти відповідей

Розпушувачів.

Насичення тіста повітрям під час збивання.

Великої кількості меланжу.

Швидкого замішування яєць з борошном.

Запитання 17

З якого тіста готують ватрушки, сочники та коврижки......

варіанти відповідей

Заварного.

Бісквітного.

Пряничного

Здобного прісного

Запитання 18

Сметану якої жирності використовують для приготування кремів...

варіанти відповідей

20%

25%

30%

15%

Запитання 19

Сила борошна це.....

варіанти відповідей

Здатність борошна поглинати вологу.

Здатність борошна утворювати тісто з певними реологічними властивостями.

Здатність борошна мати еластичну клейковину.

Здатність борошна мати газоутримаючі властивості.

Запитання 20

Внаслідок якого бродіння в тісті виділяється вуглекислий газ...

варіанти відповідей

Маслянокислого.

Спиртового

Лимонно -кислого.

Цукрово -кислого.

Запитання 21

Як велика кількість жиру впливає на якість дріжджового тіста....

варіанти відповідей

Знижує пластичність та якість тіста.

Тісто стає рихлим і кришиться.

Створює поруватість виробів.

Робить тісто твердим та склоподібним.

Запитання 22

При якій температурі дріжджі припиняють свою життєдіяльність.....

варіанти відповідей

При 50С

При 60С

При40 С

При 35 С

Запитання 23

Кондитерський тираж -це....

варіанти відповідей

Помада.

Паленка.

Цукровий сироп.

Праліне.

Запитання 24

При приготуванні якого тіста використовується біологічний спосіб розпушування...

варіанти відповідей

Вафельного.

Пісочного.

Дріжджового.

Листкового.

Запитання 25

При якій температурі випікають кошики з пісочного тіста....

варіанти відповідей

100-150С

150-180С

200-220С

220-250 С

Запитання 26

Як впливають яйця на якість тіста і виробів....

варіанти відповідей

Роблять тісто твердим.

Зменшують пластичність та еластичність виробів.

Надають тісту приємного смаку , кольору, пружності.

Зменшують час бродіння виробів.

Запитання 27

Які напівфабрикати потрібно просочувати сиропами при приготуванні готових виробів....

варіанти відповідей

Пісочні.

Бісквітні.

Вафельні.

Прісно - здобні.

Запитання 28

Яким способом розпушують млинцеве тісто ....

варіанти відповідей

Механічним.

Біологічним і механічним.

Хімічним.

Біологічним.

Запитання 29

Коли проявляють свою дію хімічні розпушувачі в виробах з пісочного тіста ...

варіанти відповідей

При нагріванні виробів у процесі замішування.

При остиганні виробів.

При охолодженні виробів.

При випіканні виробів.

Запитання 30

З чого роблять Нонпарель....

варіанти відповідей

З родзинок.

З шоколаду.

З горіхів.

З помади

Запитання 31

Способи приготування пряничного тіста ...

варіанти відповідей

Сирцевий , заварний.

Сирцевий , дріжджовий.

Дріжджовий , заварний.

Листковий , дріжджовий.

Запитання 32

Яким кремом не прикрашають торти та тістечка....

варіанти відповідей

Масляним.

Білковим.

Вершковим.

Заварним

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест