Поетапна атестація з професії "Кондитер" кваліфікація 3 розряд

Додано: 12 червня 2020
Предмет: Технології
Тест виконано: 336 разів
15 запитань
Запитання 1

1. Вкажіть прикрашальні напівфабрикати:

варіанти відповідей

пластичні маси і глазурі

сиропи

помадки

Запитання 2

2. Укажіть, яке тісто готують із застосуванням розпушувачів:

варіанти відповідей

тісто для пельменів

дріжджове тісто

тісто для локшини

Запитання 3

3. Вкажіть вироби із дріжджового тіста, при формуванні яких краї лемішки защипують над фаршем у вигляді складок, а середину залишають відкритою:

варіанти відповідей

біляші

кулеб'яка

розтягаї

Запитання 4

4.  Вкажіть вироби із дріжджового тіста, які смажать у фритюрі:

варіанти відповідей

біляші, кекс «Столичний»;

пончики, біляші

хрустіки, куліб'яка

Запитання 5

 5. Вкажіть розпушувачі пісочного тіста? 

варіанти відповідей

 двовуглекислий натрій та вуглекислий амоній;

дріжджі

жирові емульсії

Запитання 6

 6. Вкажіть асортимент виробів із пісочного тіста?

варіанти відповідей

тістечка «Буше»; рулет з кремом;

 печиво домашнє і «корзинка з кремом».

сочники та коржики

Запитання 7

7. Яке тісто характеризується великим вмістом прянощів, цукру, меду, патоки та розпушувачів?

варіанти відповідей

пряничне

заварне

пісочне

Запитання 8

8. Вкажіть набір сировини для приготування масляного бісквіта:

варіанти відповідей

борошно, цукор, жовтки яєчні, білки яєчні, есенція;

 борошно, цукор, яйця, есенція;

борошно, меланж, цукор, маргарин, сіль, амоній, есенція

Запитання 9

9. З яких основних стадій складається технологічний процес приготування тістечок?

варіанти відповідей

із приготування оздоблювальних н/ф та оздоблення випечених основних н/ф;

із приготування основного випеченого н/ф, приготування оздоблювальних н/ф, прошарування та наповнення й оздоблення; 

із приготування прикрашальних н/ф і оздоблення випеченого н/ф.

Запитання 10

10. Вкажіть набір сировини для приготування масляного крему «Шарлот» 

варіанти відповідей

молоко згущене і масло вершкове;

вода, цукор та яйця; 

молоко, цукор, яйце та масло вершкове. 

Запитання 11

11. При якому способу прянічні вироби довгий час залишаються свіжими і ароматними?

варіанти відповідей

заварний

сирцевий

Запитання 12

12. Чи правильне таке твердження: вафельне тісто довго не зберігають, оскільки піна, яка утворилася під час збивання неміцна. Тісто готують невеликими порціями.

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 13

13. В якій воді замочують желатин?

варіанти відповідей

теплій

гарячій

холодній

Запитання 14

14. Головною сировиною приготування вершкового крему є:

варіанти відповідей

вершкове масло

вершки

сгущене молоко

Запитання 15

15. Скільки часу достигає помада?

варіанти відповідей

12-24 год

1-2 год

5-8 год

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест