Портретна галерея. Балет. Композитори.

Додано: 9 квітня 2020
Предмет: Мистецтво, 7 клас
Тест виконано: 1 раз
9 запитань
Запитання 1

Творчість цього композитора розвивалася переважно в тих жанрах і формах, які склалися і культивувалися при дворі «Короля-сонця». В перші десятиліття своєї служби (1650—1660 рр.) писав інструментальну музику (сюїти і дивертисменти для струнних інструментів, п'єси ), духовні твори, музику до балетних спектаклів («Хворий Амур, Альсидіана, Народження Венери» і ін.). Постійно беручи участь в придворних балетах як автор музики, постановник, актор і танцюрист,освоїв традиції французького танцю, його ритмоінтонаційні і сценічні особливості. Співпраця з Ж. Б. Мольєром допомогла композиторові увійти до світу французького театру, пише музику до п'єс Мольєра.

варіанти відповідей

Бетховен

Жан Батіст Люллі

Моцарт

Людовик xiv

Запитання 2

Російський композитор, диригент і педагог. Автор 10 опер, 3 балетів, 6 симфоній, великої кількості романсів та інструментальних творів.

Лебедине озеро (1876)

Спляча красуня (1889)

Лускунчик (1892)


варіанти відповідей

С.В.Рохманінов

П.І.Чайковський

А.Г.Рубінштейн

М.О.Балакірєв

Запитання 3

Видатний австрійський композитор і музикант-віртуоз. Один з найпопулярніших класичних композиторів. Зробив великий вплив на світову музичну культуру. За свідченням сучасників, мав феноменальний музичний слух, пам'ять і неперевершену здатність до імпровізації. Створив балет "Дрібнички" (Les petits riens, балетмейстер Же. Ж. Новер, 1778,Париж)

варіанти відповідей

Є.Гріг

А. Сальєрі

В.А.Моцарт

А.Вівальді

Запитання 4

Французькийкомпозитор, музичний критик. Автор більше ніж сорока опер та балетів. Найвідоміші його балети «Жізель» (1841) i «Корсар» (1856). Разом з Мішелем Карре написав лібрето до опери Шарля Гуно«Фауст». 1847 написав також музику до всесвітньо відомої колядки «Свята ніч» (фр.Cantique de Noël, англ.O Holy Night).

варіанти відповідей

А.Адан

Ж.Бізе

Ф.Бенуа

Запитання 5

Російський композитор, педагог, диригент, громадський діяч, музичний критик; член Могутньої купки, автор 15 опер, 3 симфоній, симфонічних картин, камерно-інструментальної музики. Створив Симфонічну сюїту «Шехераза́да»

варіанти відповідей

М.Римський-корсаков

П.Чайковський

М.Мусоргський

Запитання 6

Французький композитор, диригент, піаніст епохи романтизму. Створив оперу «Кармен», (1875) музичний матеріал якої Щедрін переоркестрував у "Кармен-сюїту".

варіанти відповідей

А.Мармонтель

Ж.Бізе

Ш.Гуно

Запитання 7

«Лускунчик» (рос. «Щелкунчик») — балет на дві дії за однойменною казкою Гофмана, (лібрето Маріуса Петіпа).

Балет написано на замовлення Дирекції імператорських театрів. Вперше поставлений 6 (18) грудня 1892 року на сцені Маріїнського театру в Петербурзі.

Композитор балету?

варіанти відповідей
Запитання 8

Його прізвищем навіть назвали астеройд! Батько композитора, співак був родом з Чернігівської губернії. Спершу навчався в Ніжинському ліцеї, дебютував на сцені Київського оперного театру (1873). Сам композитор народився в Оранієнбаумі поблизу Санкт-Петербурга ,але все життя перебував за кодоном. Автор балетів "Жар-птиця", "Петрушка" "Весна священна"

варіанти відповідей

С.Рохманінов

І.Стравинський

С.Дягілєв

Запитання 9

Автор балетів "Дафніс і Хлоя" (Daphnis et Chloé, 1909—1912),

"Вальс" (La Valse, хореографічна поема, 1906—1914 і 1919—1920)

"Болеро" (Boléro, 1928)


варіанти відповідей

Б.Барток

Ж.Бізе

М.Равель

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест